Συνολικά 197 σχολικές μονάδες της Λάρισας δεν διαθέτουν ράμπες για ΑμεΑ και πρέπει να ανταποκριθούν άμεσα στη σχετική πρόσκληση του υπουργείου Εσωτερικών για τη χρηματοδότησή τους.
Σε σχετική δήλωσή του ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ. Νίκος Παπαδόπουλος αναφέρει τα εξής:
«Το υπουργείο Εσωτερικών δημοσίευσε προ ολίγων ημερών, πρόσκληση ύψους 35 εκατ. Ευρώ.για την υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης στο επιτυχημένο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙI», στον άξονα προτεραιότητας: «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των δήμων» με τίτλο: «Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑμεΑ σε σχολικές μονάδες».
Η πρόσκληση αυτή αποσκοπεί στη βελτίωση των υποδομών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και στην αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, με το συγκεκριμένο πρόγραμμα να υλοποιείται έως την 31η Δεκεμβρίου 2020, με δυνατότητα παράτασης σε περιπτώσεις δικαιολογημένων αιτημάτων των δήμων. 
Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών, στη Διεύθυνση Π.Ε. Λάρισας καταγράφηκαν συνολικά 197 σχολεία τα οποία δε διαθέτουν ράμπες ΑμεΑ και τα οποία πρέπει να ανταποκριθούν στην πρόσκληση το συντομότερο δυνατόν.
Συγκεκριμένα στο δήμο Αγιάς καταγράφηκαν 13 σχολεία, στο δήμο Ελασσόνας 29, στο δήμο Κιλελέρ 25, στο δήμο Λάρισας 76, στο δήμο Τεμπών 13, στο δήμο Τυρνάβου 24 και στο δήμο Φαρσάλων 17 σχολεία.
Επομένως τα συγκεκριμένα σχολεία, τα οποία έχουν γίνει αποδέκτες της πρόσκλησης, οφείλουν να ανταποκριθούν στο αίτημα ένταξης με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την υποβολή αιτήματος χρηματοδότησης και Τεχνικό Δελτίο Έργου.»
Κλείνοντας, ο βουλευτής αναφέρει ότι «η Κυβέρνηση, στα πλαίσια της συνολικότερης πολιτικής για το παιδί, με γνώμονα τις αρχές της κοινωνικής ισότητας και της αλληλεγγύης, δημιουργεί σταδιακά ένα πλέγμα πολιτικών στήριξης για τα άτομα με αναπηρία, ώστε να έχουν ίσες ευκαιρίες στη ζωή τους.»