Ο σχεδιασμός της φετινής χρονιάς στην καλλιέργεια οσπρίων, οι ποικιλίες που πρότεινε η διαχειριστική επιτροπή και αυτές που επέλεξαν οι παραγωγοί, αλλά και το πως πρέπει να γίνονται οι φροντίδες και οι παρεμβάσεις για καλύτερα αποτελέσματα στη ποιότητα και στην παραγωγή τέθηκαν επί τάπητος σε συνάντηση της διαχειριστικής επιτροπής και των μελών της ομάδας παραγωγών οσπρίων του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών.
Όπως φάνηκε από τη συζήτηση και την πρακτική των πραγμάτων η συμβολαιακή πρακτική θα είναι η πρώτη επιλογή της ομάδας παραγωγών οσπρίων που θα ακολουθήσουν την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο.
Σε αυτήν την δύσκολη περίοδο που η αγροτική παραγωγή βρίσκεται σε κρίση η οργάνωση των παραγωγών είναι η μοναδική διέξοδος για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Η συγκέντρωση των στρεμμάτων φέτος ήταν περίπου 10.000 στρέμματα σε καλλιέργεια φακής, ρεβιθιού, φασολιού κ.α.
Η φετινή χρονιά ήταν αρκετά καλή για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τις ποσοτικές στρεμματικές αποδόσεις. Η απόφαση της διαχειριστικής και του συνεταιρισμού για τη νέα χρονιά είναι να καλέσει και άλλους παραγωγούς να ενταχθούν στην ομάδα οσπρίων του Α.Σ. Λαρισαίων Αγροτών καθώς επίσης και να παρθούν πρωτοβουλίες για επισκέψεις και συναντήσεις στους αγρότες, σε χώρους όπου θα συγκεντρωθούν για ενημέρωση.
paseges.gr