Σε εργασίες καθαρισμού των ρεμάτων και στη διευθέτηση των χειμάρρων σε ολόκληρη τη Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας προχωρά το επόμενο διάστημα η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

H Οικονομική Επιτροπή άναψε το πράσινο φως για την υπογραφή σύμβασης του έργου: «ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΡΕΜΑΤΩΝ (ΚΟΙΤΩΝ – ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΕΚΒΟΛΩΝ Κ.Α.) ΕΤΟΥΣ 2019 – 2020», προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ.

Το έργο υλοποιείται με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τόνισε τα εξής: «Σε συνεργασία με τους Περιφερειακούς  Συμβούλους και τις Υπηρεσίες Τεχνικών Έργων προχωράμε το επόμενο διάστημα στην υλοποίηση αντιπλημμυρικών έργων σε ρέματα της Π.Ε. Λάρισας.

Είναι έργα ουσίας με τα οποία ενισχύουμε ακόμη περισσότερο την αντιπλημμυρική «θωράκιση» των περιοχών αυτών, επενδύοντας στην πρόληψη και προστατεύοντας πολίτες-περιουσίες-υποδομές.

Είναι έργα ουσίας που δημιουργούν μόχλευση στην τοπική πραγματική οικονομία και συντηρούν θέσεις εργασίας».

Τι προβλέπει το έργο

Με το έργο αυτό προβλέπεται να καθαριστούν και να προστατευτούν χείμαρροι και ρέματα της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, να αποκατασταθούν διαβρωμένα τεχνικά – διαβάσεων, και τα πρανή.

Παράλληλα προβλέπονται εργασίες ώστε να αρθούν οι συνθήκες που συχνά δημιουργούν σοβαρά προβλήματα διάβρωσης αλλά και πλημμυρικών φαινομένων στην ευρύτερη πεδινή και ημιορεινή περιοχή του ν. Λάρισας.