Μετά την επιτυχημένη ανοιχτή εκδήλωση «Σχολείο ανοικτό στην κοινωνία» που έλαβε χώρα τον περασμένο Απρίλιο στον χώρο της πλατείας Ταχυδρομείου στη Λάρισα το εγχείρημα επαναλαμβάνεται και φέτος.

Οπως σημειώνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου "στο πλαίσιο του προγράμματος προβολής των Φυσικών Επιστημών καθώς και του έργου που επιτελείται στα σχολεία του νομού (Γυμνάσια–Λύκεια), θα πραγματοποιήσει ανοιχτή εκδήλωση, στον ίδιο χώρο και με ανάλογη θεματολογία. Στόχος της εκδήλωσης είναι η διάχυση των πρακτικών που εφαρμόζουν οι Φυσικές επιστήμες για την επίλυση προβλημάτων της καθημερινής ζωής καθώς και η ενημέρωση του κοινού πάνω σε σύγχρονα επιστημονικά θέματα.

Για το σκοπό αυτό μικρές ομάδες μαθητών από 20 σχολεία του νομού, υπό την καθοδήγηση των καθηγητών τους, θα παρουσιάζουν πειράματα, κατασκευές, εργασίες, μουσικές συναυλίες, θεατρικά, κ.α. που σχετίζονται με τις Φυσικές Επιστήμες, πάνω σε θέματα που άπτονται της καθημερινότητας και είναι προσιτά στους αμύητους στην επιστήμη. Παράλληλα θα υπάρχουν παρουσιάσεις από ειδικούς πάνω σε σύγχρονα επιστημονικά θέματα (αστρονομία, σύγχρονες τεχνολογίες, πρώτες βοήθειες κλπ).
Σύμφωνα με το πρόγραμμα η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το πρωινό της Παρασκευής  27 Απριλίου 2018 στον ανοιχτό χώρο της πλατείας Ταχυδρομείου της πόλης από τις 09:30-14:00 και οι παρουσιάσεις, εργαστήρια, θεατρικά δρώμενα, το απόγευμα της ίδιας μέρας στο αμφιθέατρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Λάρισας (28ης Οκτωβρίου 9 , Λάρισα) από 18:00-21:00. Να σημειωθεί ότι το κλείσιμο της πρωινής εκδήλωσης θα γίνει από την 30μελή ορχήστρα Big Band του Μουσικού Σχολείου Λάρισας.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται από το Δήμο Λαρισαίων σε συνεργασία με τη Δ/νση Β/βάθμιας Εκπ/σης ν.  Λάρισας,  το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Λάρισας και μια σειρά επιστημονικών φορέων του νομού. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη."