Οι μαθητές των τάξεων Δ’,Ε’,ΣΤ’ του 1ου Δ. Σ. Γιάννουλης πήραν μέρος στον 23ο Διαγωνισμό Πανελλήνιας Μαθητικής Δημιουργίας με τίτλο «Όσα δε μπαίνουν στη βαλίτσα» καταθέτοντας τις δημιουργίες τους σε μορφή κολλάζ.

Η συμμετοχή των παιδιών έγινε στα πλαίσια του προγράμματος ERASMUSKA+1 στο οποίο έχει ενταχθεί το σχολείο για το σχολικό έτος 2019-20 με τίτλο  « Ενσωματώνοντας τη διαφορετικότητα μέσα από την ομαδική εργασία και την ενσυναίσθηση»

Ο διαγωνισμός προκηρύχθηκε από την Ύπατη Αρμοστεία του Ο.Η.Ε. για τους πρόσφυγες και την Επιτροπή Ευαισθητοποίησης στην οποία συμμετέχουν το Υπουργείο Παιδείας,Έρευνας  και Θρησκευμάτων και πολλοί άλλοι συνεργαζόμενοι  φορείς.

Οι μαθητές, αφού πρώτα συζήτησαν στις τάξεις σχετικά με τα παιδιά και τις οικογένειες που αναγκάζονται να αφήσουν τις εστίες τους αναζητώντας μια νέα πατρίδα,διαπίστωσαν πως οι άνθρωποι αυτοί κουβαλούν μαζί τους εμπειρίες,  συναισθήματα,γνώσεις, ελπίδες και όνειρα κι αυτά ακριβώς προσπάθησαν να αποτυπώσουν στα έργα τους με ενθουσιασμό και φαντασίαμε την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού των εικαστικών του σχολείου Μαρίας Θουκυδίδου.