Το νέο project της Επιτροπής Παραρτήματος Λάρισας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας είναι έτοιμο, με τον διαγωνισμό μαθηματικών ικανοτήτων «Πυθαγόρας» να πραγματοποιείται το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου στη Λάρισα, όπου κι απευθύνεται σε από τη Β΄Δημοτικού έως τη Γ΄Γυμνασίου.

Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής Παραρτήματος Λάρισας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας κ.κ. Κώστας Καραμπάτσας, Σωτήριος Τερζόπουλος, Νικόλαος Ζέρβας, Θανάσης Κοφίνας, Στέλιος Κοφίνας, Νάντια Θέου, μίλησαν γι’ αυτόν το διαγωνισμό που έχει ένα διαφορετικό στόχο από τους άλλους.

Με στόχο να φέρει τα παιδιά κοντά στα μαθηματικά και να τα αγαπήσουν η ΕΜΕ επιθυμεί να δημιουργηθεί ένας πυρήνας που θα είναι μακριά από τη λογική της παπαγαλίας, αλλά θα εστιάσει στην καθημερινή χρήση των μαθηματικών που βρίσκεται παντού στη ζωή μας.

Συγκεκριμένα ανέφεραν πως, «αυτός ο διαγωνισμός πρέπει να βγάλει τους «κράχτες» πως μαθηματικά είναι μέσα στη ζωή μας. Ο Πυθαγόρας μπορεί να φέρει λοιπόν τα μαθηματικά στην κοινωνία και η ίδια η κοινωνία να δει με μια διαφορετική ματιά τα μαθηματικά».

Αρωγοί της προσπάθειας αυτής είναι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ενώ στηρίζουν και τέσσερα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια: Εκπαιδευτήρια Μπακογιάννη, Εκπαιδευτήρια Μ.Ν. Ράπτου, Σχολή Καραβάνα και Ελληνικά Εκπαιδευτήρια Δράκου, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως μεγάλο ρόλο για την έκβαση του διαγωνισμού έπαιξε η εθελοντική δουλειά των μελών του Παραρτήματος Λάρισας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας που «αντιμετωπίζουν τα μαθηματικά με διασκέδαση κι όχι ως δουλειά».

To Παράρτημα Λάρισας της ΕΜΕ στηρίζει το διαγωνισμό συμμετέχοντας στη διεξαγωγή και ορίζοντας ως εξεταστικό κέντρο το .

Τέλος, ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 15/02/20 και ώρα 9:30-11:00π.μ. με ώρα προσέλευσης τις 8.30 π.μ. στο κτίριο του τμήματος Διοίκησης επιχειρήσεων και του τμήματος Ψηφιακών συστημάτων, του campus Γαιόπολις του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Οι διακριθέντες μαθητές θα βραβευθούν από την ΕΜΕ σε ειδική πανηγυρική εκδήλωση.

tinealarissa.gr