Η παράσταση «Απλόχερα» της Ομάδας εργαστηρίου Combo του Συνεργείου Μουσικού Θεάτρου θα παρουσιαστεί στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου στις 21.00 στον Μύλο του Παππά (κεντρικό κτήριο, 2ος όροφος) στο πλαίσιο του 6ου Μύλου Παραστατικών Τεχνών που διοργανώνει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού.

Με αφετηρία την ιδέα δύο ανθρώπων πιασμένων χέρι χέρι και βασικό θεματικό άξονα τα χέρια ως μέσο επικοινωνίας, επαφής και σύνδεσης, οι εκπαιδευόμενοι των εργαστηρίων του ΣΜουΘ, παρουσιάζουν σκηνές που αφηγούνται την ίδια τη ζωή, καταργώντας τα όρια του παραστατικού χώρου, κινούμενοι ανάμεσα στους θεατές.

Χέρια που αναζητούν άλλα χέρια, μπλέκονται σε ένα συνονθύλευμα κίνησης, ρυθμού, λόγου, μουσικής και ήχων, επιδιώκοντας τη σχέση! 

Ο μόνιμος στόχος του εργαστηρίου combo, η δημιουργική σύνθεση των παραστατικών τεχνών, ήρθε να ενωθεί με έναν ακόμη, ευρύτερο στόχο, τη δημιουργία μιας παράστασης που θα απευθύνεται σε κάθε κοινό και θα είναι προσβάσιμη σε άτομα με αισθητηριακές αναπηρίες.

Η παράσταση “Απλόχερα”, ενταγμένη στο ευρωπαϊκό σχέδιο  ImPArt, είναι το αποτέλεσμα της έρευνας και του πειραματισμού της ελληνικής ομάδας του ImPArt σχετικά με τα εκφραστικά και αισθητικά μέσα και εργαλεία των παραστατικών τεχνών και των media και τον δημιουργικό διάλογό τους με τα συνήθη μέσα διαμεσολάβησης (υπέρτιτλους, διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα, ακουστική περιγραφή κλπ), ώστε να προκύψει μια παράσταση άμεσα προσβάσιμη, χωρίς οι παράλληλες μεσολαβήσεις/διερμηνείες να στερούν ή να απομακρύνουν τον θεατή από την εμπειρία του καλλιτεχνικού έργου.

Σκηνοθεσία-χορογραφία: Δέσποινα Μπουνίτση

Βοηθός σκηνοθέτη: Κατερίνα Μπέκου

Διδασκαλία Κειμένων: Θανάσης Σαλιαμπούχος

Μουσική: Μαρία Δεληγιάννη, Φίλιππος Ζούκας, Γιώργος Γάλλος , Ελένη Κυρπιώτη

Κείμενα: Ομάδα Εργαστηρίων ΣΜουθ

Εικόνες: Γιάννης Χατζηαντωνίου, Βίκυ Παπαγγελή

Βίντεο: Δημήτρης Βάλλας

Διερμηνέας Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας: Εύη Ορφανίδου

Ερμηνεύει η ομάδα εργαστηρίων του Combo –ΣΜουΘ: Βασίλης Αρβανίτης, Εμμανουέλα Γουσιοπούλου, Ιωάννα Δάμο, Γιώργος Ζήγρας, Μαρία Καπρίνη, Ελένη Κυρατζή, Μαριάννα Παπαδημητρίου, Χρήστος Παναγιωτόπουλος, Τζένη Ράπτη, Νάντια Σάββα, Μαρία Σαλιαμπούχου, Αντωνία Τρικαλιώτη, Μαρία Τσιρίκογλου, Αλεξάνδρα Φραντζολά, Μαρία Χανδρινού, Περικλής Χασταλής

Συμμετέχουν: Φίλιππος Ζούκας, Γιώργος Γάλλος, Θανάσης Σαλιαμπούχος

Περιορισμένος αριθμός θέσεων! Κρατήσεις στο τηλ: 2410614449. (Δευτέρα-Παρασκευή 10.00-13.00).