Δύο κορυφαίοι Λαρισαίοι καλλιτέχνες, ο συνθέτης Γιάννος Αιόλου και ο εικαστικός Χρήστος Παπανικολάου (φωτογραφία), συμπράττουν, βάζοντας τον «θεμέλιο λίθο» στο εγχείρημα του Δήμου Λαρισαίων να καταγραφεί η Λάρισα ως Ιπποκρατική πόλη, δημιουργώντας το θεσμό «Ιπποκράτης – Η Αέναη επιστροφή», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τον Σύλλογο «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα» και την υποστήριξη του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας.
«Ο θεμέλιος λίθος» έχει τίτλο «Αιώνιο Σώμα», ένα έργο ωδή στο ανθρώπινο σώμα, αφιερωμένο στον Ιπποκράτη, που έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του στην πρωτεύουσα της Θεσσαλίας.
Το πρωτοποριακό, νέο μουσικό έργο του Γιάννου Αιόλου, παρουσιάζεται σε ένα εικαστικό περιβάλλον που δημιουργεί ο Χρήστος Παπανικολάου μέσα από 77 έργα του, που θα προβάλλονται κατά τη διάρκεια της συναυλίας στην πρόσοψη του κεντρικού κτηρίου του Μύλου του Παππά.
Το έργο θα αποδώσει, σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση στην πόλη μας, η Μικτή Χορωδία της ΕΡΤ υπό τη διεύθυνση του Δημήτρη Κτιστάκη και τον Θάνο Μαργέτη στο πιάνο, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2017, στον προαύλιο χώρο του Μύλου του Παππά.
Σύμφωνα με τον συνθέτη Γιάννο Αιόλου, το έργο έχει τον τίτλο «Αιώνιο Σώμα  - Corpus Aeternum» καθώς το ανθρώπινο DNA είναι αθάνατο, αφού φέρει την υπογραφή του Δημιουργού, αλλά και γιατί δεν πρέπει ποτέ να κοπεί η ανθρώπινη αλυσίδα, να σταματήσει η ζωή. Επιπλέον, αναφέρεται στο Hippocratic Corpus, που θεωρείται το πρώτο ιατρικό βιβλίο, μια συλλογή συνταγών και συμβουλών, που αποδίδονται στον Ιπποκράτη και τους μαθητές του.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
Να σημειωθεί, ότι κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, είναι ο Λαρισαίος διακεκριμένος καρδιοχειρουργός Σωτήρης Πράπας, εκπρόσωπος του Διεθνούς Ιπποκρατείου Ιδρύματος Κω.
Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κυρίου Προκοπίου Παυλόπουλου.