Σε μήνυμά της για την επέτειο απελευθέρωσης της Λάρισας η κα. Ρένα Καραλαριώτου αναφέρει τα εξής: 

"Σήμερα η Λάρισα γιορτάζει, θυμάται και τιμάει μια από τις πιο ένδοξες και ιστορικές σελίδες στην ιστορία της. Θυμάται και τιμάει το πρωινό εκείνο της 23ης Οκτωβρίου του 1944 όταν στην πόλη μας μύρισε το άρωμα της ελευθερίας, όταν τα στρατευμένα παιδιά της Ελλάδας, έφεραν το μήνυμα της νίκης.

Τιμάει τη μνήμη όλων όσων αγωνίστηκαν εναντίον των Ιταλών και Γερμανών κατακτητών και θυσίασαν τη ζωή τους για την ελευθερία. Χρέος όλων να μην τους ξεχνάμε, να τους ευγνωμονούμε και να υπερασπίζουμε τις αξίες που μας άφησαν παρακαταθήκη, με κυρίαρχη την αγάπη για την πατρίδα.

Σήμερα, εβδομήντα οκτώ χρόνια μετά την Απελευθέρωση της πόλης μας, θυμόμαστε με συγκίνηση, σεβασμό και θαυμασμό τις ηρωικές πράξεις αυτοθυσίας και αντίστασης των προγόνων μας, για τις οποίες έχουν γραφτεί χιλιάδες σελίδες στις περισσότερες γλώσσες του κόσμου, αποτέλεσμα της ενότητας του λαού και της πίστης στον εθνικό στόχο της Απελευθέρωσης και της Εθνικής ανεξαρτησίας.

Αν οφείλουμε κάτι να κρατήσουμε ως άλλο φυλαχτό μνήμης εκείνης της περιόδου είναι, όχι μόνο την εθνική επιτυχία και νίκη απέναντι στον κατακτητή, αλλά πολύ περισσότερο τα όσα ακολούθησαν, με τον εμφύλιο πόλεμο και το διχασμό του λαού.

Σήμερα οφείλουμε όλοι μας να παραμερίσουμε αυτά που μας χωρίζουν και να προτάξουμε αυτά που μας ενώνουν, με στόχο την εθνική κυριαρχία, την κοινωνική δικαιοσύνη και τη μετατροπή της χώρας σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία.

Σήμερα που η χώρα μας βρίσκεται μπροστά σε νέες απειλές, οφείλουμε να προτάξουμε την ενότητα και ομοψυχία. Πορευόμαστε με οδηγό το ένδοξο παρελθόν και πίστη στις δυνατότητες του έθνους για ένα μέλλον λαμπρό και φωτεινό. Μόνον έτσι θα κατακτήσουμε, ένα καλύτερο, ειρηνικό και δημοκρατικό μέλλον για την πόλη, τους πολίτες, για όλους μας.

Το οφείλουμε σ’ αυτούς που έφυγαν, το χρωστάμε σ’ αυτούς που έρχονται.

Χρόνια Πολλά σε όλους. Χρόνια Πολλά Λάρισα."