Τον Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμο, επισκέφθηκε στη Μητρόπολη, ο βουλευτής του νομού Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας Χρήστος Καπετάνος, ανήμερα της γιορτής των Τριών Ιεραρχών.

Η χριστιανική διδασκαλία στη σύγχρονη εκπαίδευση ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν, καθώς όπως είναι γνωστό ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. κ. Ιερώνυμος αποτελεί έναν από τους πλέον μορφωμένους εκπροσώπους της Ελληνικής Εκκλησίας.

Το ζήτημα του δημογραφικού και της οικογένειας, αποτέλεσε σημείο προβληματισμού και συζήτησης, καθώς η υπογεννητικότητα λαμβάνει πλέον μεγάλες διαστάσεις τόσο στη χώρα μας, όσο και πανευρωπαϊκά.

Εξερχόμενος της Μητρόπολης ο Χρήστος Καπετάνος δήλωσε τα εξής:

«Επισκέφθηκα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ.κ. Ιερώνυμο με τον οποίο μας συνδέει μια βαθιά και αμοιβαία εκτίμηση, ανήμερα της μεγάλης γιορτής των Γραμμάτων και φυσικά τη συζήτηση μονοπώλησαν θέματα που άπτονται της εκπαιδευτικής κοινότητας και η συμβολή της εκκλησίας στην διαμόρφωση της παιδευτικής εξέλιξης των παιδιών μας.

Συζητήσαμε ακόμη το δημογραφικό ζήτημα, το οποίο ιδίως τα τελευταία χρόνια αποτελεί μάστιγα τόσο για τη σύγχρονη Ελληνική κοινωνία όσο και την Ευρωπαϊκή.

Η μεγάλη Ορθόδοξη οικογένεια της εκκλησίας μας, αποτελεί πνευματικό φάρο για την επίλυση των όποιων προβλημάτων ο άνθρωπος αντιμετωπίζει.

Λαμβάνω πάντοτε υπόψιν στις συζητήσεις μας την θέση και τις απόψεις του σεβαστού Μητροπολίτη μας, ο οποίος είναι αρωγός και συμπαραστάτης στα προβλήματα των Λαρισαίων συμπολιτών μας.

Η Πολιτεία με την Εκκλησία, είτε συμφωνώντας είτε διαφωνώντας, οφείλουν αμφότερες να πορεύονται με βασικό κριτήριο την κοινωνική συνοχή και την βοήθεια στο σύνολο των συμπολιτών μας.

Η προσφορά της τοπικής εκκλησίας σε όλες τις δύσκολες στιγμές του νομού μας είναι αξιοσημείωτη και το πνευματικό και φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, αποτελεί παράδειγμα για ολόκληρη την Επικράτεια.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Μητροπολίτη Λάρισας κ.κ. Ιερώνυμο για την φιλοξενία και την ειλικρινή και εποικοδομητική συζήτηση που είχαμε».