Ο Γυναικείος Όμιλος Δήμου Κιλελέρ «Αρωγή – Αλληλεγγύη» διοργάνωσε, υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ, εκδήλωση ενημερωτικού περιεχομένου με θέμα «Γυναίκα και Εμμηνόπαυση» στο Πολιτιστικό Κέντρο Νίκαιας. Οπως σημειώνεται στο αναλυτικό δελτίο Τύπου η  εκδήλωση περιλάμβανε ομιλίες για το θέμα, που απασχολεί όλες τις γυναίκες, από τρεις εξαιρετικές επιστήμονες, η καθεμία στην ειδικότητα της. Ομιλήτριες ήταν η κυρία Έρη Πολύζου – Ραυτοπούλου μαιευτήρας, χειρουργός, γυναικολόγος, η ψυχοθεραπεύτρια κυρία Στέλλα Ι. Λαμπρούλη, και η κυρία Ευδοξία Πάσχου – Νταφοπούλου διατολόγος, διατροφολόγος. Με το πέρας των ομιλιών οι γυναίκες που τις παρακολούθησαν  απέκτησαν μια πλήρη και πολύπλευρη ενημέρωση για αυτό το τόσο ευαίσθητο θέμα που τις αφορά.
Η είσοδος ήταν ελεύθερη. Το ΔΣ του ομίλου ευχαριστεί όλες τις κυρίες που παρέστησαν  στην  εκδήλωση και πρόσφεραν τρόφιμα μακράς διαρκείας (λάδι, γάλα ,όσπρια, μακαρόνια και άλλα) για να βοηθήσουν στο μεγάλο έργο που ο όμιλος έχει αναλάβει βοηθώντας έμπρακτα οικογένειες που βρίσκονται σε ένδεια.
Στο σύντομο χαιρετισμό της η πρόεδρος του Γυναικείου Ομίλου Κιλελέρ Μ. Παπαντάκου – Καντώνια ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής: «Από τους πρωταρχικούς σκοπούς μας είναι να στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε οικογένειες του Δήμου μας που έχουν απόλυτη ανάγκη τη βοήθειά μας, λόγω των τεράστιων επισιτιστικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Μοιράζουμε τρόφιμα λοιπόν, σε περισσότερες από διακόσιες τριάντα οικογένειες, όχι μόνο δυο φορές το χρόνο, αλλά αρκετά συχνότερα. Γι’ αυτό το λόγο, σας ζητήσαμε να φέρετε σήμερα τρόφιμα, καθώς με τη δική σας βοήθεια, αλλά και τη βοήθεια των χορηγών μας, που τους ευχαριστούμε πολύ, μπορούμε να περνάμε συχνότερα από όλα αυτά τα νοικοκυριά. Οι χορηγοί μας, βλέποντας το έργο που κάνουμε, μας δείχνουν εμπιστοσύνη και γίνονται όλο και πιο πολλοί.
Στις μέρες μας, δεν είναι καθόλου τιμητικό για κανέναν μας, να υπάρχουν συνάνθρωποί μας που πεινάνε και δεν έχουν τα απαραίτητα. Αντίθετα, ο εθελοντισμός και οι δράσεις αλληλεγγύης είναι δείγμα πολιτισμού. Η διανομή των τροφίμων που συλλέγει ο όμιλος, μαζί με τα τρόφιμα της εκδήλωσης, θα διανεμηθούν στις 14 Δεκεμβρίου.
Επιπλέον, μέσα στους σκοπούς μας είναι η οργάνωση διαλέξεων και άλλων πνευματικών και επιμορφωτικών εκδηλώσεων, με σκοπό την ενημέρωση των συμπολιτών μας, έτσι ώστε να αντιμετωπίζονται τα διάφορα προβλήματα της κοινωνίας μας. Τη συγκεκριμένη εκδήλωση θα προσπαθήσουμε να την κάνουμε θεσμό και κάθε χρόνο να σας παρουσιάζουμε ενδιαφέροντα θέματα που μας αφορούν όλους».
Με το πέρας των ομιλιών, στο φουαγιέ του Πολιτιστικού Κέντρου, προσφέρθηκαν διάφορα εδέσματα και η βραδιά θα κλείσει μελωδικά με τους ήχους σαξόφωνου.
Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ Κ. Φιλιππούλης και εκ μέρους του ΔΣ του ομίλου η Β. Πατσίδου. Παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΚΔΕΚ Α. Χατζούλης, η πρόεδρος ΄και το μέλος του ΤΣ της ΔΚ Νίκαιας Β. Πιλάτου και Γ. Ψαρούλης, τα μέλη του ΔΣ του Πολιτιστικού Οργανισμού Α. Μπλιάτσιου και Κ. Σακελλαρίου, ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Κιλελέρ Σ. Καραφέριας, τα μέλη του ΔΣ του ομίλου Β. Χλίαπη - Γκουνιαρούδη, Σ. Ζιώγα, Σ. Κατσανούλη, Β. Παπαγιαννοπούλου, Λ. Τσιλούλη και πλήθος κόσμου.