Την υποψηφιότητά του για το Δήμο Κιλελέρ ανακοίνωσε ο καθηγητής Θανάσης Μούσιος. Θα είναι το πρόσωπο που θα ηγηθεί στη νέα δημοτική παράταξη που θα προκύψει από τη συγχώνευση της «Ανεξάρτητης Κίνησης Ενεργών Πολιτών» του Ρίζου Κομήτσα και της «Πάμε κόντρα στο Κιλελέρ» του Βασίλη Μακατού.
Αναλυτικά η δήλωση της υποψηφιότητάς του:
"Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι
Σας γνωστοποιώ σήμερα την υποψηφιότητά μου για την δημαρχία του Κιλελέρ. Έλαβα την απόφαση αυτή μετά από πολλές συζητήσεις και με την έντονη προτροπή και παρότρυνση των συνδημοτών μας, που αποζητούν μία νέα πραγματικότητα στον Δήμο μας.
Πεποίθησή μου είναι ότι ο Δήμος Κιλελέρ μπορεί να αναπτυχθεί εκθετικά, αρκεί να εκμεταλλευτούμε τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα. Το αίτημα για αλλαγή στον Δήμο μας, για διέξοδο από τη στασιμότητα και την αδράνεια, βρίσκει πλέον μαζική απήχηση. Το διαπιστώνω καθημερινά σε όποιο χωριό και αν βρεθώ. Όλους αυτούς τους ανθρώπους φιλοδοξώ να εκφράσω σε μία κίνηση που προάγει την ενότητα και όχι τον διχασμό, στην οποία είναι καλοδεχούμενοι όλοι όσοι θέλουν να δουν τον τόπο μας να προοδεύει.
Η καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019 καθιστά επιτακτική την ανάγκη διαμόρφωσης ευρύτατων συνεργασιών και συναινέσεων για το καλό του τόπου μας. Σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαι ήδη μαζί με δεκάδες συμπολίτες συγκροτώντας έναν ισχυρό αυτοδιοικητικό συνδυασμό, που φέρνει στο προσκήνιο και αξιοποιεί το εξαιρετικό ανθρώπινο δυναμικό της περιοχής μας. Λειτουργώντας με συγκεκριμένο σχέδιο και υπηρετώντας κοινές, αδιαπραγμάτευτες αρχές όπως η διαφάνεια, η αξιοκρατία, η ισονομία.
Άνθρωποι άξιοι και ικανοί βρίσκονται στον πυρήνα της πρωτοβουλίας μας. Δημότες και δημότισσες με ισχυρό έρεισμα στις τοπικές κοινωνίες, με όρεξη για δουλειά και διάθεση για προσφορά. Πολίτες προερχόμενοι από όλους τους πολιτικούς χώρους, αφού το δικό μας εγχείρημα κινείται πέρα και πάνω από κομματικά στεγανά. Νέοι άνθρωποι με φρέσκιες ιδέες και καθαρή ματιά απέναντι στα γεγονότα. Μαζί χαράσσουμε τον δρόμο για την αναζωογόνηση του Δήμου Κιλελέρ και την αναβάθμιση των δημοτικών παρεχόμενων υπηρεσιών. Με τον κάθε δημότη να έχει ρόλο και λόγο στη διαμόρφωση των πολιτικών, που επηρεάζουν τη ζωή και την καθημερινότητά του.
Το όραμά μας απαντά στις σύγχρονες προκλήσεις και τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες. Με την έμπρακτη ενθάρρυνση της επιχειρηματικότητας και την προσέλκυση πρωτοποριακών επενδύσεων, που θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας στον Δήμο μας. Με καινοτόμες αγροτικές-κτηνοτροφικές υποδομές και συστηματική υποστήριξη των παραγωγών μας προάγοντας τα υγιή συνεργατικά σχήματα. Με την αξιοποίηση κάθε διαθέσιμου ευρωπαϊκού και εθνικού πόρου για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των προϊόντων μας. Με σύγχρονες ανταποδοτικές υπηρεσίες και εκμεταλλευόμενοι την τεχνολογία αιχμής για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κόσμου. Με αξιόλογες και οργανωμένες δράσεις για την προαγωγή του αθλητισμού και του πολιτισμού, προσφέροντας διέξοδο στη νεολαία μας και στους ηλικιωμένους συμπολίτες μας.
Φίλες και φίλοι
Απευθύνομαι σε όλους εσάς τους δημότες του Δήμου Κιλελέρ, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, πολιτικής ή ιδεολογικής τοποθέτησης. Μας ενώνει η αγάπη για τον τόπο μας και η θέληση να τον βγάλουμε από το σημερινό τέλμα. Σας καλώ μαζί να δώσουμε τη μάχη για να υποστηρίξουμε τους αδύναμους και όσους έχουν χτυπηθεί σκληρά από την πολύχρονη οικονομική κρίση, να δώσουμε ξανά ζωή στα χωριά μας. Σας καλώ να κάνουμε τον Δήμο Κιλελέρ τον πρωτοπόρο αγροτικό Δήμο της χώρας. Σας καλώ στις εκλογές του επόμενου Μαΐου να δώσουμε μαζί τη νικηφόρα μάχη."
ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Ο Θανάσης Μούσιος γεννήθηκε στο Νέο Περιβόλι το 1962. Σπούδασε Μαθηματικός στο Α.Π.Θ. και σήμερα διδάσκει στα Γυμνάσια Νίκαιας και Αρμενίου. Είναι μέλος του Συλλόγου Μαθηματικών Δ.Ε. Ν. Λάρισας ενώ κατά το παρελθόν ανέπτυξε πλούσια δράση συμμετέχοντας στη διοίκηση της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών.  Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της Κοινότητας Νέου Περιβολίου όπου διατηρεί και γεωργική δραστηριότητα με την καλλιέργεια δημητριακών και αρωματικών φυτών. Είναι παντρεμένος με την εκπαιδευτικό Αλεξάνδρα Τσιούτσιου και έχουν μία κόρη, την Ευανθία.