Αντιμέτωποι με την κακή συνήθεια της αυθαίρετης εναπόθεσης σκουπιδιών ασυνείδητων συνδημοτών βρέθηκαν σύμβουλοι του Δήμου Κιλελέρ.
Μετά από τηλεφωνική καταγγελία αντιδήμαρχος περιβάλλοντος και καθαριότητας Χρήστος Χατζούλης, ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Χατζηκωνσταντίνου και ο προϊστάμενος καθαριότητας του δήμου Αχιλλέας Πουρνάρας προχώρησαν σε άμεσο επιτόπιο έλεγχο στο σημείο που έγινε παράνομη ρίψη σκουπιδιών.
Μετά την αυτοψία προέβησαν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση αποκομιδή των σκουπιδιών και  στη συνέχεια επικοινώνησαν με το Αστυνομικό Τμήμα Κιλελέρ προκειμένου, με τη συνδρομή του, να διασφαλιστεί η αποφυγή παρόμοιων παράνομων φαινομένων στο μέλλον.
Ο αντιδήμαρχος καθαριότητας δήλωσε σχετικά: «Η Δημοτική Αρχή ενεργεί αποτελεσματικά στην κατεύθυνση της έγκαιρης αποκομιδής κάθε είδους απορρίμματος. Παράλληλα όμως, με στόχο το καθαρό περιβάλλον και τον περιορισμό παρόμοιων παθογενών φαινομένων,  προτίθεται να εξαντλήσει  όλη την αυστηρότητά της και να κινηθεί νομικά ενάντια σε όσους, συνειδητά ή ασυνείδητα, εναποθέτουν αυθαίρετα τα απορρίμματα.
Σε συνεργασία με τα στελέχη του Δήμου δίνουμε καθημερινά ένα συνεχή και επίπονο αγώνα για την σωστή αποκομιδή των σκουπιδιών, την πλύση των κάδων των  αστικών απορριμμάτων και των ανακυκλώσιμων υλικών καθώς και την περισυλλογή, με  ειδικά συνεργεία, κλαδεμάτων και πρασίνου που εναποθέτουν στα πεζοδρόμια οι συνδημότες μας. Στο πλαίσιο της ορθής διαχείρισης των κάθε είδους απορριμμάτων, πληροφορώ τους συνδημότες μου, ότι ο Δήμος Κιλελέρ έχει προμηθευτεί 26 επιπλέον μεταλλικούς κάδους των 10 τόνων έκαστος, οι οποίοι έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία των τοπικών κοινοτήτων όπου οι κάτοικοι μπορούν να εναποθέτουν κλαδιά από το κλάδεμα των δέντρων και πράσινο (π.χ. γκαζόν…).
Τους ενημερώνω επίσης ότι υπάρχουν δύο  σημεία ιδιωτών όπου οι πολίτες μπορούν να εναποθέσουν  παλαιά ελαστικά και μπάζα. Επίσης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το ΦΟΔΣΑ, προχωρούμε με γοργούς ρυθμούς τη δημιουργία «Πράσινου Σημείου», ένα έργο που θα επιλύσει οριστικά και αμετάκλητα το ζήτημα της εναπόθεσης των απορριμμάτων, εκτός των αστικών.
Να σημειωθεί επίσης ότι πραγματοποιείται, με πρωτοβουλία της αντιδημαρχίας Καθαριότητας, καμπάνια ενημέρωσης για την ορθή χρήση των κάδων (αστικών απορριμμάτων, ανακυκλώσιμων υλικών, γυαλιού, ηλεκτρικών συσκευών) μέσω φυλλαδίων που φτάνουν στους συνδημότες μας με τους  λογαριασμούς του νερού. Τέλος έχει ξεκινήσει ήδη ενημερωτική καμπάνιας για την ανακύκλωση σε πολλά σχολεία του Δήμου μας.
Παρόλα αυτά, σε Δήμο με τεράστια έκταση όπως είναι ο Δήμος Κιλελέρ (975.29 Km2),εκτός από τις ενέργειες της δημοτικής αρχής, επιβάλλεται οι πολίτες να επιδείξουν την απαιτούμενη οικολογική ευαισθησία προστατεύοντας το περιβάλλον στο οποίο ζουν, εργάζονται και κινούνται. Είναι δείγμα πολιτισμού η καθαριότητα των κοινοτήτων μας».