Τι σας ώθησε να ασχοληθείτε με τα κοινά του Δήμου Κιλελέρ;

Εδώ και 12 χρόνια κατοικούμε με τον σύζυγό μου, γιατρό καρδιολόγο Δημήτρη Γκουνιαρούδη από τις Νέες Καρυές, στη Νίκαια του Δήμου Κιλελέρ.
Καθημερινά συναναστρέφομαι με πολίτες του Δήμου μας και αφουγκράζομαι τις ανησυχίες τους και τα προβλήματα τους. Άλλωστε και η δική μου καταγωγή είναι από την περιοχή, από το Ομορφοχώρι του δήμου Κιλελέρ.
Η απόφαση για τη συμμετοχή μου στο συνδυασμό του Θανάση Νασιακόπουλου ήταν η φυσιολογική εξέλιξη της γενικότερης ενασχόλησής μου με τα κοινά.
Ήδη τα 5 τελευταία χρόνια είμαι αντιπρόεδρος του φιλανθρωπικού ομίλου Αρωγή – Αλληλεγγύη, του δήμου Κιλελέρ. Πιστεύω στο ρόλο του ενεργού πολίτη, του πολίτη που οραματίζεται, στοχεύει, μάχεται, διεκδικεί και πετυχαίνει.
Η τοπική αυτοδιοίκηση ως θεσμός καλείται να επιλύσει προβλήματα που αφορούν την καθημερινότητα του πολίτη, και εγώ θεωρώ ότι θα μπορούσα να προσφέρω σε αυτή τη διαδικασία, γι΄ αυτό και το επιχειρώ.

Πιστεύεται ότι η παρελθούσα θητεία έχει να επιδείξει έργο που να εγγυάται την επανεκλογή του δημάρχου κ. Νασιακόπουλου;

Ναι, πιστεύω ότι η θητεία του Θανάση Νασιακόπουλου ως δημάρχου εγγυάται την επανεκλογή του.
Μόνο στα οικονομικά του Δήμου Κιλελέρ να σταθούμε βλέπουμε ότι έγινε εξαιρετική διαχείριση. Αυξήθηκε το ταμείο του Δήμου κατά  950.000, μειώθηκαν οι υποχρεώσεις κατά 3.3350.000.
Αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι δημιουργήθηκε ένα πλεόνασμα της τάξης των 4.300.000 εκ ευρώ.
Την ίδια στιγμή το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών (ΚΕΦίΜ), ένας ανεξάρτητος φορέας, ανέδειξε το δήμο μας ως τον πρώτο δήμο πανελλαδικά στην εκτέλεση του προϋπολογισμού και στις επενδύσεις σε έργα.
Σε θέματα ύδρευσης & άρδευσης οφείλω να επισημάνω ότι οι δημότες μας απολαμβάνουν καθαρό ποιοτικό νερό, ενώ διαχωρίστηκε το πόσιμο από το αρδευτικό και δημιουργήθηκε δίκτυο διανομής νερού με σταθερή πίεση.
Στα θέματα αγροτών και κτηνοτρόφων, βασικό μέλημα ήταν η επιδιόρθωση του δικτύου της αγροτικής οδοποιίας το οποίο ήταν εγκαταλελειμμένο για μεγάλο χρονικό διάστημα .
Ενισχύθηκε ο στόλος των οχημάτων με ένα φορτηγό και ένα JCB, και διεκδικούμε το άνοιγμα των αμμορυχείων. Σημειώνω ότι διατέθηκαν κονδύλια μεγαλύτερα των 900.000 ευρώ προς αυτή την κατεύθυνση .
Επίσης χρηματοδοτήθηκαν υποδομές, μέσω της περιφέρειας Θεσσαλίας ή με πόρους προγραμμάτων, για έργα κόστους πάνω από 23.000.000 ευρώ.
Καταγράφηκαν όλα τα κτίρια ιδιοκτησίας του Δήμου και επενδύθηκαν περισσότερα από 1.000.000 σε περισσότερα από 180 δημοτικά ακίνητα.
Στον πολιτισμό και τον αθλητισμό ο Δήμος συνέδραμε στη δημιουργία πολλών νέων συλλόγων.
Συνδιοργανώθηκαν πάνω από 900 εκδηλώσεις, προωθήθηκε το θεατρικό εργαστήρι, ενώ  σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Κρήτης στοχεύσαμε στην ανάδειξη της Αρχαίας Κραννώνας.
Ας μην ξεχνάμε δε ότι αναβαθμίστηκαν οι αθλητικές εγκαταστάσεις σε όλο σχεδόν το Δήμο μας .
Σε θέματα πολιτικής  προστασίας αντιμετωπίστηκε με απόλυτη επιτυχία ο μεγάλος όγκος χιονιού που έπληξε το δήμο μας.
Ενεργοποιήθηκε δίκτυο εθελοντών, έγινε προμήθεια ειδικών οχημάτων αποχιονισμού κ.α .
Όσο για τα ρήγματα στην περιοχή της οδού Βόλου, σε συνεργασία με τη Γ.Γ. πολιτικής προστασίας & το ΙΓΜΕ , εκπονήθηκαν μελέτες σταθερότητας του εδάφους.
Σε θέματα καθημερινότητας των δημοτών οι παρεμβάσεις του Δήμου μας είναι τόσες που θα σας κουράσω μόνο με την παρουσίασή τους.
Το σημαντικότερο όλων είναι ότι μειώθηκαν τα δημοτικά τέλη από 8 έως 16,5 %.
Τέλος, σε θέματα σχολείων & εκπαίδευσης, αξίζει μόνο να πω ότι δήμος μας δέχεται συνεχώς ευχαριστήριες επιστολές από τις διευθύνσεις των σχολείων για την εξαιρετική συνεργασία και την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Ποιός τομέας του δημοτικού έργου σας ενδιαφέρει περισσότερο αν πετύχετε την εκλογή σας και ο συνδυασμός σας κερδίσει τις εκλογές;

Αν η απόφαση των δημοτών είναι να εκλεγώ στο Δημοτικό συμβούλιο είμαι στη διάθεση του κ. Νασιακόπουλου να με αξιοποιήσει όπου εκείνος θεωρεί καλύτερα για τον τόπο μας. Όραμα, σπουδές, εμπειρία και όρεξη από την πλευρά μου υπάρχουν!
Όμως αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η εκλογή του συνδυασμού μας με αυτοδυναμία από την πρώτη Κυριακή.-
Σας ευχαριστώ