Ένα νέο ξεκίνημα για τα χωριά του Δήμου Κιλελέρ που θα τους δώσει ξανά ζωή και θα προσφέρει διέξοδο στον πληθυσμό τους έθεσε ως πρωταρχικό του στόχο ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλελέρ, Θανάσης Μούσιος, μιλώντας χθες το βράδυ σε μεγάλες συγκεντρώσεις κατοίκων στο Κιλελέρ, το Καλαμάκι και το Αχίλλειο. 
Ο επικεφαλής της παράταξης «Ενωμένο Κιλελέρ» τόνισε ότι τα μηνύματα που έρχονται από όλα τα χωριά του Δήμου μιλούν για μία μεγάλη νίκη του συνδυασμού στις εκλογές της 26ης Μαΐου με την οποία θα γίνει πράξη αυτό που ζητάνε ανοιχτά χιλιάδες δημότες, την αλλαγή στο Δήμο, τώρα! 
Όπως εξήγησε, ξεκινά τις προεκλογικές του ομιλίες από την ιστορική έδρα του Δήμου, το Κιλελέρ, θέλοντας να καταδείξει ότι η ιστορικότητα του αγώνα των αγροτών στο Κιλελέρ αποτελεί σημαντικό κεφάλαιο για την ενίσχυση της ταυτότητας και της εξωστρέφειας του Δήμου.
«Είναι κάτι που δεν έγινε μέχρι σήμερα και θα το κάνουμε πολύ δυναμικά, ώστε ο Δήμος Κιλελέρ να κεφαλαιοποιήσει την αναγνωρισιμότητα που έχει σε όλη την επικράτεια και αυτό να περάσει και στην ταυτότητα των αγροδιατροφικών προϊόντων του τόπου μας» είπε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά τον σχεδιασμό του για τη βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών ο κ. Μούσιος σημείωσε μεταξύ άλλων: « Ενωμένοι βγάζουμε τα χωριά μας από την απομόνωση, τους δίνουμε ξανά ζωή υλοποιώντας συγκεκριμένα μέτρα που θα καλυτερεύσουν τη ζωή των κατοίκων και θα φέρουν την οικονομική ανάπτυξη στον τόπο μας. 

Τέτοιο μέτρο είναι η μείωση της τιμής του νερού και φυσικά του παγίου, που αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα 20 ευρώ, με αποτέλεσμα οι δημότες μας να αγκομαχούν κάθε φορά που έρχεται ο λογαριασμός του νερού. Η μείωση θα επιτευχθεί μέσα από τη συνετή διαχείριση και τον εξορθολογισμό των δαπανών της ΔΕΥΑΚ.
Τέτοιο μέτρο είναι η εφαρμογή ενός πραγματικού κοινωνικού τιμολογίου για τους αδύναμους και όσους η κρίση έχει φέρει σε πραγματικά δυσχερή θέση. Αυτοί οι άνθρωποι αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και τις βασικές τους ανάγκες, οφείλουμε να τους υποστηρίξουμε για να μπορέσουν να σταθούν ξανά στα πόδια τους.
Τέτοιο μέτρο είναι η συνεργασία του Δήμου με τις τοπικές επιχειρήσεις για την πρόσληψη ανέργων από την περιοχή μας. Το κίνητρο για τις επιχειρήσεις θα είναι η μείωση των δημοτικών τους τελών, ως επιβράβευση για την απασχόληση των ανέργων μας. Δίνουμε, έτσι, ισχυρό κίνητρο για την αύξηση των θέσεων εργασίας στον Δήμο Κιλελέρ, κάτι που θα σημάνει νέες ευκαιρίες για δουλειά και καλύτερες συνθήκες ζωής για τους πολλούς συμπολίτες μας, οι οποίοι βρίσκονται στο φάσμα της ανεργίας.

Αναφερόμενος στον «Κλεισθένη» και το νέο τοπίο που φέρνει η μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση, μεταξύ άλλων ο κ. Μούσιος διαβεβαίωσε: «Θα συνεργαστώ με όλα τα τοπικά συμβούλια, με όλους τους προέδρους, με όποιον και αν εκλεγούν, για το καλό του τόπου μας. Είναι κάτι που δεν έκανε ο απερχόμενος δήμαρχος, επιλέγοντας να απαξιώσει τους αιρετούς που εκλέχθηκαν με την αντιπολίτευση.
Για μας η συνεννόηση και η συναίνεση είναι αδιαπραγμάτευτες αρχές και θα τις υπηρετήσουμε πιστά. Την επομένη των εκλογών όλοι μαζί θα χαράξουμε τις αναγκαίες παρεμβάσεις, άμεσου χαρακτήρα, για τη βελτίωση των υποδομών και της καθημερινότητας των κατοίκων στα χωριά μας.»