Το Εκκλησιαστικό Κέντρο Φροντίδας Ηλικιωμένων, το οποίο στεγάζεται δίπλα στην Εκκλησία της Παναγίας του Αρμενίου, επισκέφθηκε πρόσφατα ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλελέρ, Θανάσης Μούσιος.
Συνοδευόμενος από υποψήφιους του συνδυασμού «Ενωμένο Κιλελέρ» ο κ. Μούσιος με πολύ σεβασμό και αγάπη συνομίλησε με τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στη δομή και δέχθηκε με χαρά τις ευχές τους για καλή επιτυχία.
Επίσης, συζήτησε και με τα άτομα που έχουν την ευθύνη της φροντίδας των ηλικιωμένων για τα προβλήματά και τις καθημερινές προκλήσεις, που αντιμετωπίζουν.
Στο περιθώριο της επίσκεψης τόνισε με νόημα: « Η κοινωνική μέριμνα δε μπορεί να είναι προεκλογικό πυροτέχνημα που το ρίχνουμε για να προσελκύσουμε ψήφους και μετά τις εκλογές το ξεχνάμε.


Η κοινωνική μέριμνα, ιδιαίτερα για τους ηλικιωμένους και τα ανύμπορα άτομα, πρέπει να είναι καθημερινή πρακτική όλων μας, ιδιαίτερα των στελεχών της δημοτικής αρχής του Κιλελέρ. Στο «Ενωμένο Κιλελέρ» λέμε «κανένας πολίτης μόνος, κανένας αβοήθητος στον Δήμο μας».
Δεν πρόκειται για σύνθημα αλλά για ένα μήνυμα ευαισθητοποίησης όλων απέναντι στα άτομα που έχουν την ανάγκη μας.
Δυστυχώς, το κοινωνικό πρόσωπο της απερχόμενης δημοτικής αρχής δεν το είδαμε να εκφράζεται αυτή την πενταετία. Λες και δεν υπήρχαν άνθρωποι ευάλωτοι στον Δήμο μας, κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να δει πώς τα φέρνουν βόλτα, πόσο δύσκολη είναι η καθημερινότητά τους.
Στο πρόγραμμά μας έχουμε συγκεκριμένα μέτρα, που θα εφαρμόσουμε δίχως καμία καθυστέρηση, για την υποστήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.

Με την εφαρμογή ενός πραγματικού κοινωνικού τιμολογίου, τη μείωση του παγίου στο νερό, την προμήθεια ειδικών συσκευών (βραχιολάκια) έκτακτης ανάγκης για τους ηλικιωμένους.
Συνάμα, θα λειτουργήσουμε στον Δήμο μας κοινωνικό παντοπωλείο για να γίνεται με διαφάνεια και δίχως σκοπιμότητες η διάθεση αγαθών στα άτομα που πραγματικά τα χρειάζονται. Και επειδή γνωρίζουμε ότι πολλές οικογένειες δεν έχουν τη δυνατότητα, είμαστε αποφασισμένοι να λειτουργήσουμε και κοινωνικό φροντιστήριο, βοηθώντας τα παιδιά να πετύχουν τον μαθησιακό τους στόχο.»