Τους λόγους για τους οποίους στηρίζουν την υποψηφιότητα του Θανάση Μούσιου για τη δημαρχία του Κιλελέρ εξηγούν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι παρατάξεις «Ανεξάρτητη Κίνηση Ενεργών Πολιτών» του Ρίζου Κομήτσα και «Πάμε Κόντρα για την Ανατροπή στο Κιλελέρ» του Βασίλη Μακατού. Ειδικότερα, σημειώνουν:
« Στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις την υποψηφιότητα του Θανάση Μούσιου για τη δημαρχία του Κιλελέρ και θα είμαστε στο πλευρό του, στις εκλογές του Μαΐου του 2019, γιατί είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι:
- Η θετική του απόκριση στην κοινή μας πρόταση - μέσα από ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες  - να είναι επικεφαλής  της ευρείας, ενωτικής, αυτοδιοικητικής πρωτοβουλίας μας εμπνέει και δίνει ώθηση για τη συμμετοχή και την ενεργοποίηση των συμπολιτών μας στα δημοτικά τεκταινόμενα.
- Είναι άριστος γνώστης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι στα χωριά του Δήμου μας και έχει το όραμα και το σχέδιο για να τους εξασφαλίσει μία καλύτερη καθημερινότητα.
- Βιώνει από πρώτο χέρι τις αγωνίες των αγροτών και κτηνοτρόφων, ιδιαίτερα των νέων, συνομιλεί μαζί τους καθημερινά και μαζί σχεδιάζουν τις επιλογές που θα καταστήσουν τον Δήμο Κιλελέρ έναν ισχυρό αγροτικό Δήμο με ακμάζοντα αγροτικό πληθυσμό.
- Μπορεί και θα συνεργαστεί με όλους τους δημότες, που βάζουν το «εμείς» πάνω από το «εγώ», τον Δήμο Κιλελέρ πάνω από κόμματα ή  προσωπικές στρατηγικές.
- Είναι άνθρωπος έντιμος, σοβαρός, ειλικρινής, που η επαγγελματική και προσωπική του διαδρομή αποτελούν τα καλύτερα διαπιστευτήρια για την ικανότητά του να διαχειριστεί σωστά και υπεύθυνα τις προκλήσεις της επόμενης τετραετίας.
- Λειτουργεί πάντοτε μέσα από τη σύνθεση των διαφορετικών απόψεων και μακριά από οξύνσεις ή διχαστικές λογικές, στο προσκήνιο και όχι στο παρασκήνιο.
- Είναι σε θέση να αναδείξει τις υγιείς κοινωνικές δυνάμεις του τόπου μας με την ουσιαστική εμπλοκή τους στο σχεδιασμό του αναπτυξιακού προσανατολισμού του Δήμου μας.    
- Μπορεί να εμπνεύσει τη νεολαία μας, που τόσα χρόνια υπηρετεί ως καταξιωμένος εκπαιδευτικός, εξασφαλίζοντας τις αναγκαίες συνθήκες ώστε τα παιδιά μας να ανοίξουν τα φτερά τους μέσα από τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, τις νέες ευκαιρίες για εργασία και δημιουργία ».