Στη Νίκαια και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλελέρ σε έκτακτη συνεδρίαση ύστερα από έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου Σωτήρη Νταφόπουλου με μοναδικό θέμα: «Έγκριση έκδοσης ψηφίσματος προς τους αγωνιζόμενους αγρότες της Θεσσαλίας».

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αναφερόμενος στο  θέμα της ημερήσιας διάταξης έδωσε το λόγο στο Δήμαρχο Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλο o οποίος ανέφερε τα εξής: «Αγαπητοί συνάδελφοι, όπως γνωρίζετε οι αγρότες ολόκληρης της Θεσσαλίας βρίσκονται εδώ και μέρες σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, μέσα από τις οποίες διεκδικούν άμεσες και οριστικές λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματά τους. 

Διεκδικούν την επίλυση των δίκαιων αιτημάτων τους ώστε να μείνουν στα χωράφια τους, να συνεχίσουμε να παράγουν και να κρατήσουν ζωντανό τον κυριότερο τομέα παραγωγής της χώρας. Τον πρωτογενή! Τον τομέα της αγροτιάς και των κτηνοτρόφων. Ως ο μεγαλύτερος σε καλλιεργήσιμη γη αγροτικός Δήμος της χώρας οφείλουμε να συμπαρασταθούμε στα δίκαια  αιτήματά τους εγκρίνοντας το ψήφισμα της Συντονιστικής Επιτροπής του μπλόκου Νίκαιας που υπογράφουν οι συνάδελφοί μας – αγρότες Γιάννης Κουκούτσης και Τριαντάφυλλος Τσινούλης». 

Ύστερα από διαλογική συζήτηση προέκυψε η σύμφωνη γνώμη όλων των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλελέρ και σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις αποφάσισε ομόφωνα να ταχθεί στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών και να εγκρίνει το παρακάτω 

Ψήφισμα

«Οι αγρότες σε πανελλαδικό επίπεδο έχουμε κλιμακώσει τον αγώνα μας ενάντια στις πολιτικές που εφαρμόζονται και πλήττουν κατάφορα τον πρωτογενή τομέα. Καλούμε όλες τις κοινωνικές ομάδες, τους εργαζόμενους, τους επαγγελματίες, τους επιχειρηματίες, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συμπαρασταθούν στην επίλυση των δίκαιων αιτημάτων μας.  

Ζητάμε:

*  Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

* Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά).

* Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.

 * Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης.