Σε δήλωση του ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Κιλελέρ Κώστας Χατζηκωνσταντίνου ανέφερε ότι ύστερα από πρωτοβουλία της αντιδημαρχίας Πολιτισμού ψηφιοποιήθηκε το υλικό του Θεατρικού Εργαστηρίου του Δήμου Κιλελέρ και πλέον αποδίδεται στο κοινό μέσω της ηλεκτρονικής σελίδας https://kilelerartistas.wordpress.com.

Ήταν ένα χρέος που εξοφλήσαμε, δήλωσε ο αντιδήμαρχος. «Καταφέραμε και βρήκαμε πολλές από τις παραστάσεις που δόθηκαν, τις επεξεργαστήκαμε ηλεκτρονικά και τις αποδίδουμε με υπερηφάνεια στο θεατρόφιλο κοινό».

Ο σκηνοθέτης Άκυς Μητσούλης, που πλαισίωνε τον Κώστα Χατζηκωνσταντίνου, σχολιάζοντας την πορεία των 33 χρόνων του Θεατρικού Εργαστηρίου ανέφερε τα εξής: «Η πρώτη παράσταση θεάτρου δόθηκε τον Οκτώβριο του 1987 στο κινηματοθέατρο «Κατερίνα» στη Νίκαια που τώρα δεν υπάρχει. Μία παράσταση της τότε Γ’ Λυκείου.

Και ήταν, έστω και μία δειλή πρώτη αρχή, για όλα όσα ακολούθησαν. Από τότε και σιγά σιγά, χρόνο με το χρόνο και παράσταση με παράσταση φτάσαμε στο σήμερα, και σε αυτό που ονομάζουμε πια Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Κιλελέρ.

Το Θεατρικό εργαστήρι , με την αμέριστη στήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και του ΟΠΑΠ Κιλελέρ , φέτος στους δύσκολους καιρούς της πανδημίας συγκέντρωσε όλο αυτό το υλικό των χρόνων που πέρασαν , το ψηφιοποίησε και το αποδίδει στο κοινό.

Φυσικά καμία μαγνητοσκοπημένη παράσταση δεν μπορεί να αντικαταστήσει ούτε κατ’ ελάχιστον τη ζωντανή συγκίνηση της στιγμής.Το θέατρο ζει και αναπνέει με το κοινό του.

Ωστόσο, όσοι επισκεφθούν την ιστοσελίδα όπου θα φιλοξενούνται οι παραστάσεις  θα έχουν την ευκαιρία να δουν αυτή την αποτύπωση των στιγμών.Όσοι ήταν εκεί την ώρα της θεατρικής πράξης, θα θυμηθούν. Όσοι πάλι δεν ήταν, θα έχουν μία ευκαιρία να ταξιδέψουν έστω και ψηφιακά μέσα από τις παραστάσεις.

Είκοσι και πλέον παραστάσεις , όσες βρέθηκαν γιατί πολλές χαθήκαν στην πορεία του χρόνου, αφήνοντας μόνο τη μνήμη να τις καταγράψει , θα ανεβούν για ελεύθερη θέαση. Έργα διαφορετικά , έργα κλασικά ή σύγχρονα , έργα με το βάρος της εποχής ή των στιγμών.Ένα πολύχρωμο ταξίδι αναμνήσεων όπως η ίδια η ζωή».

Οι πρώτες τέσσερεις παραστάσεις , η προβολή των οποίων θα ξεκινά στις 21:00 κάθε Τετάρτη είναι οι ακόλουθες: Θεέ μου τι σου κάναμε; Λουκουμάδες με μέλι, Ποιά Ελένη; και  Αφροδίτης 69.