Κατά τη διετία 2016-2018 το Γυμνάσιο Πλατυκάμπου υλοποιεί ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ με τίτλο:«MIGRANT» (ManyImmigrantsGoand/orReturn/fromAnotherNationalTerritory = Πολλοί μετανάστες – πρόσφυγες μετακινούνται από τη μια Χώρα στην άλλη), με στόχο τη συνεργασία για την καινοτομία και την ανταλλαγή καλών πρακτικών στις μεθόδους διδασκαλίας.
Το πρόγραμμα αυτό είναι μια εταιρική σχέση ανάμεσα σε έξι σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας γενικής και επαγγελματικής εκπαίδευσηςπου εκτός από την Ελλάδα (Γυμνάσιο Πλατυκάμπου), συμμετέχουν η Πολωνία (Γυμνάσιο-Λύκειο Κατοβίτσε), η Νορβηγία ( Λύκειο Μπέργκεν ), η Τουρκία (Γυμνάσιο Ναζιλί), η Ιταλία(Τεχνικό Σχολείο Φόρμιας) καιη Γαλλία (Γυμνάσιο Λιλ). Στόχος του είναι από τη μια μεριά οι μαθητές να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με το φαινόμενο της μετανάστευσης, να κατανοήσουν τους λόγους της μετακίνησης των πληθυσμών με την ιστορική της διάσταση, να ξεπεράσουν τη ξενοφοβία,να ενισχύσουν την ανοχή αλλά και τηνκριτική αποδοχή του φαινομένου, διερευνώντας τους τρόπους αντιμετώπισής του. Από την άλλη μεριά ανταλλάσσονται νέες εκπαιδευτικές προσεγγίσεις, πλούσια μεθοδολογία, εργαλεία και τεχνικές μάθησης.Ταπρογράμματα ERASMUS+ με χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στοχεύουν στην εμβάθυνσητης συνεργασίας μεταξύ των σχολείων της Ευρώπης και την εμπέδωση των εκπαιδευτικών και πολιτιστικών ανταλλαγών.
Αρωγός και υποστηρικτής του Γυμνασίου Πλατυκάμπου για την φιλοξενία καιτην υλοποίηση των δραστηριοτήτων του προγράμματος είναι ο Δήμος Κιλελέρ. Ο Δήμαρχος Αθ. Νασιακόπουλος και αντιδήμαρχοι του Δήμου παρέστησαν στην εκδήλωση υποδοχήςτων ξένων αποστολών και απένειμαν τιμητικές πλακέτες στους εκπροσώπους των σχολείων που συνόδευσαν τους μαθητές τους στην Ελλάδα, ενώ από το Γυμνάσιο Πλατυκάμπου παρέλαβε την πλακέτα ο διευθυντής του σχολείου Θεόδωρος Νταφούλης και οι καθηγητές – συντονιστές του προγράμματος Σωτήρης Δρίβας και Νίκη Καμάρα. Ο κ. Νασιακόπουλος εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξή του σε ανάλογες πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις ενώ συνεχάρη όλες τις αποστολές για την πρωτοβουλία τους αυτή που συμβάλλει καθοριστικά στην εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ενοποίησης και ανοίγει νέους ορίζοντες στη νέα γενιά της Ευρώπης.
Το πρόγραμμα προβλέπει εκπαιδευτικές επισκέψεις στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο Βόλο και στα Τρίκαλα, ενώ ολοκληρώνεται στο τέλος της εβδομάδας.