Ολοκληρώθηκαν οι προετοιμασίες για τις τριήμερες αποκριάτικες εκδηλώσεις που ξεκινούν αύριο  στη Νίκαια  και τις οποίες διοργανώνουν ο Δήμος Κιλελέρ, η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και η Δημοτική Κοινότητα Νίκαιας και με τη συμμετοχή πλήθους φορέων συλλόγων, δημοτών και εθελοντών της Νίκαιας και του Δήμου Κιλελέρ. Τα ψητά εδέσματα την Κυριακή, η φακή που θα μαγειρευτεί και θα σερβιριστεί την Καθαρή Δευτέρα, το κρασί και τα σαρακοστιανά, οι εθελοντές που έχουν κατασκευάσει τον καρνάβαλο σας περιμένουν να διασκεδάσετε.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής: Αύριο Σάββατο 17 Φεβρουαρίου στις 10 π.μ. στη δημοτική βιβλιοθήκη Νίκαιας δράσεις με θέμα «Μάσκες», (στην αρχαία Ελλάδα, στους πρωτόγονους λαούς, σύγχρονων καλλιτεχνών). Γνωριμία και κατασκευή για παιδιά 8 – 12 ετών.
Κυριακή της Αποκριάς 18 Φεβρουαρίου. Κεντρική πλατεία Νίκαιας.  Ώρα έναρξης 6 μ.μ. Παιδικό πάρτι με κλόουν, μπουλούκια σε αποκριάτικους χορούς συνοδεία παραδοσιακών οργάνων, άναμμα αποκριάτικης φωτιάς, σουβλάκια, λουκάνικα, παραδοσιακές πίτες και άλλα εδέσματα συνοδεία άφθονου κρασιού. Μουσική από Dj, ξέφρενος χορός, διάφορα σκωπτικά δρώμενα και τέλος κάψιμο καρνάβαλου.
Καθαρή Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου. Κεντρική πλατεία Νίκαιας. Ώρα έναρξης 11 π.μ. Παιδικό πάρτι με ξυλοπόδαρο, φακές, πατάτες βραστές, άλλα σαρακοστιανά εδέσματα και άφθονο κρασί, γλέντι με ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής, αναβίωση εθίμου παραδοσιακού γάμου και διάφορα άλλα δρώμενα.
Παρόμοιες αποκριάτικες εκδηλώσεις θα γίνουν και σε άλλες τοπικές κοινότητες του Δήμου Κιλελέρ.