Στην επιστολή της Πρωτοβουλίας Φιλόζωων Κατοίκων Νίκαιας απαντά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος του Δήμου Κιλελέρ κ. Χρήστος Χατζούλης σχετικά με τις θανατώσεις αδέσποτων σκύλων.
Όπως σημειώνει υπάρχει πλήρη εικόνα και γνώση για τα συμβάντα συμπληρώνοντας ότι μέσω της νομικής υπηρεσίας έχουν κατατεθεί μηνύσεις κατ’ αγνώστων.
Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:
«Θέλω να ενημερώσω την Πρωτοβουλία Φιλόζωων Κατοίκων Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ σχετικά με το θέμα της θανάτωσης αδέσποτων σκύλων με δηλητηριασμένα δολώματα ότι η δημοτική αρχή κι εγώ προσωπικά, ως αρμόδιος αντιδήμαρχος, έχουμε πλήρη γνώση και ολοκληρωμένη εικόνα σχετικά με τα κατά καιρούς συμβάντα θανάτωσης αδέσποτων σκύλων. Έχουμε καταθέσει, μέσω της νομικής υπηρεσίας του Δήμου, μηνύσεις κατ’ αγνώστων για κάθε ένα από τα συμβάντα που είναι τουλάχιστον θλιβερά για τον πολιτισμό μας.
Ενδεικτικά καταγράφουμε ότι έχει δοθεί οδηγία σε υπαλλήλους του Δήμου μας να διερευνήσουν κι άλλες πιθανές περιπτώσεις θανατηφόρων δολωμάτων, στο μέτρο που αυτό είναι δυνατό, έτσι ώστε να αποφευχθούν κι άλλες θανατώσεις αδέσποτων σκύλων.
Ευελπιστούμε ότι θα συνεχίσουμε τη συνεργασία με τα σωματεία και τους ιδιώτες για να αντιμετωπίσουμε αυτό το νοσηρό φαινόμενο που δεν τιμά κανένα μας».