Στην τελευταία συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κιλελέρ με την υπ’ αριθμόν 233/2017 απόφασή του αποδέχθηκε το ποσό των 170.000 Ευρώ το οποίο προήλθε από χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών  και αφορά στο «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού της χώρας».
Μετά τα ακραία καιρικά φαινόμενα του προηγούμενου Ιουνίου τα οποία έπληξαν τοπικές κοινότητες, ο Δήμος Κιλελέρ ύστερα από επιτόπου επίσκεψη του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστού, του δήμαρχου Κιλελέρ Αθ. Νασιακόπουλου, πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων, με αίτημά του ζήτησε από την Περιφέρεια να κηρυχθούν οι πληγείσες περιοχές σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Στο αίτημα ανταποκρίθηκε άμεσα η Περιφέρεια Θεσσαλίας και Δήμος ξεκίνησε τη διαδικασία ένταξης στο πρόγραμμα αντιμετώπισης ζημιών.
Αντιπροσωπεία του Δήμου με επικεφαλής τον κ. Νασιακόπουλο συναντήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών με τον Γενικό Γραμματέα Κ. Πουλάκη και αφού του εξέθεσε το εύρος των ζημιών με στοιχεία, ζήτησε να χρηματοδοτηθεί η αποκατάσταση τους από το πρόγραμμα του Υπουργείου. Το υπουργείο ενέκρινε το ποσό των 175.000 Ευρώ για την αποκατάσταση των καταστροφών στις τοπικές κοινότητες Διλόφου, Ζαππείου και Νέων Καρυών.  Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Κ. Χατζηκωνσταντίνου ανακοίνωσε ότι η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Κιλελέρ έχει ξεκινήσει τη διαδικασία δημοπράτησης του έργου.