Στην ανακοίνωση του νέου αυτοδιοικητικού συνδυασμού στον Δήμο Κιλελέρ με την επωνυμία «Νέοι Ορίζοντες» προχώρησε ο Αθανάσιος Αγγελουσόπουλος
Ο κ. Αγγελουσόπουλος, αγρότης και ιδιοκτήτης χοιροτροφικής μονάδας στο Καλό Νερό, ως επικεφαλής της Ενωτικής Κίνησης απευθύνεται σε ανοιχτή επιστολή στους συνδημότες του επισημαίνοντας τα εξής:
"Βιώνουμε μια πολύπλευρη κρίση η οποία έχει επηρεάσει βαθιά όλες τις πτυχές της ζωής των συνδημοτών μας. Η σκληρή καθημερινότητα έχει μετατρέψει όλα τα χωριά του δήμου μας – που στο όχι πολύ μακρινό παρελθόν έσφυζαν από ζωντάνια, δημιουργία και χαρά- σε «άψυχα» οικιστικά σύνολα.
Η οικονομική αφαίμαξη των συνδημοτών μας μαζί με την ερήμωση της υπαίθρου αλλά και το δημογραφικό πρόβλημα έχουν μετατρέψει την γη της επαγγελίας που με μόχθο και ιδρώτα είχαν δημιουργήσει οι προηγούμενες γενιές σε τόπο οδύνης και στεναγμών.
Αφουγκραζόμαστε καθημερινά την αγωνία των συνδημοτών μας και βιώνουμε δίπλα τους τον αγώνα για επιβίωση. Αντιλαμβανόμενοι την κρίσιμη καμπή στην οποία βρισκόμαστε και ότι αν δεν αλλάξει ριζικά και άμεσα ο τρόπος διοίκησης του Δήμου μας δεν θα υπάρξει –δυστυχώς- άλλη ευκαιρία, πήραμε την απόφαση να ηγηθούμε της προσπάθειας για αναγέννηση του τόπου μας, με την κινητοποίηση όλων των παραγωγικών του δυνάμεων.
Είμαστε ενεργοί δημότες, άνθρωποι της κοινωνίας και της εργασίας που έχουμε τιμηθεί με την ψήφο των συνδημοτών μας και έχουμε υπηρετήσει σε θέσεις ευθύνης του Δήμου, και αποδείξαμε και αποδεικνύουμε καθημερινά τι μπορούμε να πετύχουμε.
Θέλουμε δίπλα μας ανθρώπους άξιους που ότι πέτυχαν ήταν αποτέλεσμα των ικανοτήτων και της δουλειάς τους και όχι της εύνοιας των «προστατών» τους. Αυτούς που κατά τεκμήριο πιστεύουν στην αξιοκρατία και όχι στην ευνοιοκρατία. Θέλουμε έντιμους ανθρώπους, που δεν αποζητούν το αξίωμα για να επιβιώσουν.
Είμαστε ανοικτοί σε προτάσεις, παρεμβάσεις και ιδέες γι’ αυτό καλούμε όλους τους Δημότες και ιδιαίτερα τους νέους να πλαισιώσουν την κίνησή μας.
Θέλουμε και μπορούμε να ανασυστήσουμε τις Κοινότητες που κατά τον Ίωνα Δραγούμη αποτελούν φάρους δημιουργίας αλλά και συνέχισης του ελληνικού πολιτισμού. Η ύπαρξη κοινοτήτων που θα δραστηριοποιούνται μέσα από παραγωγούς και επιχειρηματίες μπορεί να οδηγήσει στην αναβίωση των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου και να εισφέρει θέσεις εργασίας αλλά και σημαντική αύξηση των εισοδημάτων. Η ιστορία του Δήμου Κιλελέρ είναι γεμάτη από αγώνες που τα μηνύματα τους παραμένουν σήμερα πιο επίκαιρα από ποτέ. Σε ένα τέτοιο αγώνα πραγματικής ανασυγκρότησης και δημιουργίας, σας καλώ να συστρατευτείτε για να ανοίξουμε νέους ορίζοντες αντάξιους των προσδοκιών μας για τον Δήμο Κιλελέρ και το μέλλον των παιδιών μας.
Στον σχεδιασμό μας είναι η ανακοίνωση συγκεκριμένων θέσεων και προτάσεων σε ημερομηνία που θα δημοσιοποιηθεί σύντομα."