Σε πανστρατιά «για τη μεγάλη νίκη που θα φέρει την πολυπόθητη αλλαγή στον Δήμο Κιλελέρ» κάλεσε το βράδυ της Παρασκευής όλους τους δημότες ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλελέρ, Θανάσης Μούσιος.
Με την πλατεία της Νίκαιας να σείεται από τις επευφημίες και τα συνθήματα του κόσμου, σε μια συγκέντρωση που ξεπέρασε κάθε προηγούμενο σε όγκο και παλμό, ο κ. Μούσιος δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για το εκλογικό αποτέλεσμα. «Την Κυριακή αλλάζουμε σελίδα. Πάμε τον Δήμο μας μπροστά, τον πάμε ψηλά, τον πάμε εκεί που του αξίζει. Πάμε όλοι μαζί, η νίκη είναι δική μας.»
Ανοίγοντας την ομιλία του ο υποψήφιος δήμαρχος ευχαρίστησε όλους τους υποψήφιους που δίνουν τη μάχη με «το Ενωμένο Κιλελέρ». «Ορισμένοι δέχθηκαν πιέσεις και απειλές, δίχως προηγούμενο. Δεν έκαναν ούτε ένα βήμα πίσω. Είναι εδώ, μαζί μας, αποδεικνύοντας τη θέλησή τους για την αλλαγή στον Δήμο μας. Είμαι περήφανος για όλους τους συνεργάτες μου. Έθεσαν τον εαυτό τους στη διάθεση του συνδυασμού μας, δίχως προαπαιτούμενα, δίχως ανταλλάγματα, δίχως να λοξοκοιτάζουν σε θέσεις και αξιώματα.»

«ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΑΥΤΗ Η ΕΙΚΟΝΑ»

Απευθυνόμενος στο ακροατήριό του και με έντονα κριτική διάθεση προς την απερχόμενη δημοτική αρχή ο κ. Μούσιος σημείωσε: «Ξέρω ότι είστε απόψε εδώ γιατί κουραστήκατε να απογοητεύεστε από τους ανθρώπους που διοίκησαν τον Δήμο μας τα τελευταία πέντε χρόνια. Παντού βλέπουμε τα σημάδια της αδιαφορίας. Τα χωριά μας βιώνουν την εγκατάλειψη και τον μαρασμό. Και σας ρωτάω… Αυτή η εικόνα αξίζει στον τόπο που γεννηθήκαμε, που αγαπάμε, που μεγαλώνουμε τα παιδιά μας; Αυτή είναι η Νίκαια που ονειρευόμαστε; Αυτός είναι ο Δήμος Κιλελέρ που οραματιζόμαστε; Εγώ απαντώ «όχι», δεν μας αξίζει. Δεν μας αξίζει να ζούμε την εγκατάλειψη, τη στασιμότητα, την οπισθοδρόμηση, τη μεμψιμοιρία. Δεν μας αξίζει να ζούμε σε έναν Δήμο που έχει κλειστεί στο καβούκι του ενώ θα έπρεπε να ακτινοβολεί τη μοναδική ιστορία του, ενώ θα έπρεπε να είναι καθημερινά στο πλευρό των δημοτών μας.»

«ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΕΡΝΑΕΙ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΙΝΕΙ»

Για μία ακόμη φορά ο επικεφαλής  του συνδυασμού «Ενωμένο Κιλελέρ» ζήτησε από τον απερχόμενο δήμαρχο να απολογηθεί στους δημότες για τις απευθείας αναθέσεις χιλιάδων ευρώ που «είναι δημοσιευμένες στη «Διαύγεια» και δεν επιδέχονται αμφισβήτησης. Έφθασε σε σημείο ο κ. Νασιακόπουλος να δώσει πάνω από 20.000 ευρώ, με απευθείας αναθέσεις, στη σύζυγο του πιο στενού ειδικού του συνεργάτη. Και ρωτάω… Είναι ηθικό αυτό;  Τί είναι ο Δήμος; προσωπική του επιχείρηση, για να μοιράζει σε όποιον του αρέσει τα λεφτά που εισφέρουμε όλοι μας ;
Ανέθεσε στον εαυτό του, χωρίς κανέναν διαγωνισμό, την προμήθεια ενός αυτοκινήτου, αξίας 11.500 ευρώ παρακαλώ. Το ανέθεσε ο ίδιος, στη δική του αντιπροσωπεία αυτοκινήτων. Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει δηλαδή. Έφθασε το συγκεκριμένο ένταλμα πληρωμής στον Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και το γύρισε πίσω ως απαράδεκτο.
Για όλα αυτά δεν βρήκε ούτε μία λέξη να πει επί της ουσίας στη χθεσινή του ομιλία, εδώ στη Νίκαια. Για την ταμπακιέρα δεν είπε το παραμικρό. Μόνο ότι τον πολεμάμε με ψέματα. Και τον ρωτάω... Είναι ψέμα η απόφαση για την αγορά του αυτοκινήτου που έχω στα χέρια μου; Είναι ψέμα οι αποφάσεις των αναθέσεών του στη σύζυγο του ειδικού του συνεργάτη; Μπορεί να τις βρει ο καθένας στη «Διαύγεια» του Δήμου. Είναι δημοσιευμένες, δεν επιδέχονται αμφισβήτησης.
Αυτή είναι η αλήθεια. Μοίραζε λεφτά όπου ήθελε, χωρίς να δίνει λόγο σε κανέναν, ο κ. Νασιακόπουλος. Αυτά είναι τα έργα και οι ημέρες του απερχόμενου δημάρχου. Αρκετά, όμως, ανεχθήκαμε τα καμώματά του. Την Κυριακή στέλνουμε ξεκάθαρο μήνυμα στην κάλπη. Μήνυμα μεγάλης νίκης για το «Ενωμένο Κιλελέρ». Την Κυριακή αλλάζουμε σελίδα στον Δήμο μας.»

«ΠΡΩΤΕΣ ΝΙΚΕΣ»

«Το δύσκολο δεν είναι να οραματιστούμε έναν καλύτερο Δήμο Κιλελέρ. Το δύσκολο είναι το αποτέλεσμα. Η απλή διαπίστωση των προβλημάτων δεν αρκεί» υπογράμμισε ο κ. Μούσιος εξηγώντας ότι «χρειάζεται συλλογική  δράση για τα χωριά μας. Δράση με δύναμη, πάθος και σαφή κατεύθυνση. Αναλαμβάνοντας τη δημοτική αρχή του Κιλελέρ, μπορούμε να πετύχουμε κάποιες πρώτες νίκες, με μέτρα που δεν κοστίζουν και θα αλλάξουν άμεσα την εικόνα των χωριών μας προς το καλύτερο.
Τέτοιο μέτρο είναι η δημιουργία του μητρώου για τους ανέργους μας, με την επιβράβευση των επιχειρήσεων που θα προσλαμβάνουν δημότες από αυτό το μητρώο. Τέτοιο μέτρο είναι η ίδρυση ενός σύγχρονου γραφείου ενημέρωσης για τους αγρότες μας και η ανάπτυξη πέντε μετεωρολογικών σταθμών στις έδρες των δημοτικών ενοτήτων.Τέτοιο μέτρο είναι η λειτουργία κοινωνικών δομών άμεσης αντιμετώπισης της φτώχειας. Το κοινωνικό φροντιστήριο και το κοινωνικό παντοπωλείο λειτουργούν εδώ και χρόνια σε άλλους Δήμους. Ήρθε η ώρα να λειτουργήσουν και στον δικό μας.
Με τέτοιες πρωτοβουλίες, θα αλλάξουμε γρήγορα την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. θα τους δώσουμε τη δυνατότητα να δημιουργήσουν και να προοδεύσουν σε ένα καλύτερο περιβάλλον, σε όλα μας τα χωριά.»

«ΜΕΤΡΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗΣ»   

Ο κ. Μούσιος αναφέρθηκε και σε μέτρα που θα εφαρμόσει αναλαμβάνοντας τη δημοτική αρχή για την ανακούφιση όλων των δημοτών κάνοντας πράξη το σύνθημα «λιγότερα βάρη, περισσότερες ευκαιρίες για όλους.» Όπως εξήγησε, σε απόλυτη προτεραιότητα είναι η μείωση της τιμής του παγίου στο νερό, για όλους, όπως και της χρέωσης ανά κυβικό, προς όφελος όσων δεν καταναλώνουν πολύ.
Στην ίδια κατεύθυνση ενέταξε και την εφαρμογή «ενός πραγματικού κοινωνικού τιμολογίου για τους ευάλωτους δημότες, τους ανθρώπους που η κρίση έφθασε στα όριά τους. Οφείλουμε και θα είμαστε δίπλα σε αυτούς τους ανθρώπους, απαλλάσσοντάς τους από βάρη, που ούτως ή άλλως αδυνατούν να πληρώσουν.»

«ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ»

Όσον αφορά τη Νίκαια έδωσε έμφαση στην ολοκλήρωση της παράκαμψης της οδού Φαρσάλων, την κατασκευή νέου αγωγού ομβρίων, την ανακατασκευή των πεζοδρομίων στο δρόμο προς Χάλκη, την εκπόνηση μελέτης για το νέο κτίριο του Δημοτικού Σχολείου, τις αναγκαίες παρεμβάσεις στο γήπεδο ποδοσφαίρου, το κλειστό γυμναστήριο, τον χώρο των κοιμητηρίων κ.α.
Δεσμεύθηκε, εξάλλου, για την ενίσχυση της χρηματοδότησης και την ουσιαστική υποστήριξη όλων των αθλητικών, μορφωτικών και πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου παρέχοντας τη διαβεβαίωση ότι δεν θα υπάρξουν διακρίσεις και αποκλεισμοί. «Οι χώροι όπου δραστηριοποιούνται τα μέλη αυτών των συλλόγων, όπως και όλοι οι δημόσιοι χώροι, θα τύχουν μεγάλης φροντίδας με παρεμβάσεις, όπου είναι απαραίτητες» κατέληξε ο υποψήφιος δήμαρχος Κιλελέρ. 

«ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ»

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Μούσιος κάλεσε τους δημότες να στηρίξουν το «Ενωμένο Κιλελέρ» με την ψήφο τους. «Την Κυριακή, η αλλαγή στον Δήμο γίνεται ποτάμι που θα παρασύρει ό,τι μας κράτησε πίσω, ό,τι μας πλήγωσε πέντε χρόνια τώρα. Την Κυριακή γινόμαστε ένα. Όλοι μαζί έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε τον τόπο μας. Και θα το κάνουμε, θα τα καταφέρουμε, θα νικήσουμε.»