Σοβαρά ζητήματα από τις βροχοπτώσεις προκλήθηκαν στο δήμο Κιλελέρ. Αρκετά χωριά της περιοχής πλημμύρισαν, χωρίς να κινδυνεύσουν ανθρώπινες ζωές ή ζωικό κεφάλαιο, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ζητήθηκε και η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας, η αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Ι. Πινάκα, ανέφερε ότι το 1/3 των χωριών του δήμου αντιμετωπίζει προβλήματα από πλημμυρικά φαινόμενα.
Ήδη στις πληγείσες περιοχές έχουν μεταβεί κλιμάκια της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας, αλλά και του ΕΛΓΑ για να κάνουν μια πρώτη εκτίμηση για το μέγεθος των ζημιών που έχουν προκληθεί στις καλλιέργειες.

Στο Μελισσοχώρι τα νερά έχουν φτάσει στον αυλόγυρο επιχειρήσεων και αν η κακοκαιρία συνεχιστεί θα υπάρξουν σοβαρά προβλήματα, ενώ σε άλλα χωριά όπως το Μαυροβούνι, ο Κραννώνας, η Νέα Λεύκη, οι Νέες Καρυές, το Αρμένιο, το Καλαμάκι κ.α. έχουν πλημμυρίσει πολλές αγροτικές εκτάσεις. Η αρμόδια αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης του δήμου διευκρίνισε ότι από τις πλημμύρες δεν κινδύνεψαν άνθρωποι ή ζωικό κεφάλαιο και πρόσθεσε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες βρίσκονται επί ποδός και παρεμβαίνουν όπου απαιτείται.

ert.gr