Στις εκδηλώσεις στα δημοτικά διαμερίσματα Πλατυκάμπου και Γαλήνης του    Δήμου Κιλελέρ, συμμετείχε η βουλευτής Λάρισας του Κινήματος Αλλαγής Ευαγγελία Λιακούλη, προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στους φονευθέντες συμπατριώτες της, από τα στρατεύματα της γερμανικής κατοχής.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων η κ. Λιακούλη δήλωσε: 

«Βρίσκομαι σήμερα στα χωριά μου, στη γενέτειρα πατρίδα μου, για να τιμήσω την μνήμη των Ανθρώπων που πότισαν με το αίμα τους τα χώματα της   πατρίδας μας, για «την πολύτιμη τη λευτεριά».

Τα θύματα της γερμανικής κατοχής, στεφανωμένοι ήρωες των αγώνων της αντίστασης, είναι πάντα εδώ για να μας θυμίζουν ότι ο φασισμός και ο ναζισμός, κατέστρεψαν λαούς και πολιτισμούς, αφάνισαν εκατομμύρια Ανθρώπους, υπονόμευσαν και δηλητηρίασαν τις ψυχές, ενώ έντυσαν με το δέρμα του φιδιού, πολιτικά σχήματα και συλλογικότητες.

Η φετινή επέτειος έρχεται σε μία εβδομάδα που καταγράφηκε στην ελληνική ιστορία για την μεγάλη νίκη της Δημοκρατίας κατά του νεοναζισμού, που εμφανίστηκε στη χώρα μας με το φασιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, που λειτούργησε με τη μορφή της εγκληματικής οργάνωσης, σε όλη τη χώρα.

Ταυτόχρονα, τιμήσαμε τα θύματα των κατοχικών δυνάμεων, και ως απογόνους των μεγάλων αγώνων του ιστορικού μας Δήμου Κιλελέρ, των αγώνων του αγροτικού κινήματος και του Μαρίνου Αντύπα.

Αυτός ο τόπος γεννάει μόνο λεύτερους Ανθρώπους.

Τιμή και δόξα σε όσους πάλεψαν και παλεύουν με πίστη και αφοσίωση, για ιδανικά και αξίες.

Το πιο αισιόδοξο μήνυμα της ημέρας, ήταν η γαλανόλευκη ελληνική σημαία που κράταγαν στα χέρια τους οι μαθητές των σχολείων μας.

Ανέμιζε μπροστά στα μάτια τους και χάϊδευε τα μαλλιά τους, δηλώνοντας  ότι το Φως των Ελλήνων, θα το κρατήσουν τα νέα παιδιά αναμμένο , μέσα στους αιώνες, προασπίζοντας την πατρίδα μας και την ανεξαρτησία της».