Στη Μουσική Σχολή Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ διεξήχθησαν οι απολυτήριες εξετάσεις της σχολικής χρονιάς 2019-2020 για την απόκτηση τίτλων σπουδών των τελειόφοιτων σπουδαστών της Σχολής Ανώτερων Θεωρητικών στην τάξη του καθηγητή Μανώλη Καμπούρη.  

Ο διευθυντής της σχολής και πρόεδρος της επιτροπής εξετάσεων Γιώργος Κουλιόπουλος ανακοίνωσε ότι Πτυχίο Αρμονίας έλαβαν οι σπουδαστές: Μαργαρίτα-Χρυσή Αραμπατζή του Αναστασίου,  Χριστίνα Γεωργιλά-Νέμα του Σταύρου και Ιωάννης Καλαμπάκας του Αθανασίου όλοι με  βαθμό  ΑΡΙΣΤΑ.

Την επιτροπή αποτελούσαν και οι παρακάτω διακεκριμένοι καλλιτέχνες -καθηγητές ως μέλη: Μανώλης Καμπούρης Καθηγητής Ανώτερων Θεωρητικών της Μουσικής Σχολής Νίκαιας και Συνθέτης - Ειδικός Καθηγητής,  Αριάδνη Δημητρίου Καθηγήτρια Πιάνου &  Ανώτερων Θεωρητικών του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, Ελένη Μαντζιαφού  Καθηγήτρια Πιάνου &  Ανώτερων Θεωρητικών  και  Δημήτρης Ντάλης Δ/ντής & Καθηγητής Ανώτερων Θεωρητικών του Δημοτικού Ωδείου Καρδίτσας - Συνθέτης. Εκπρόσωπος του Υπουργείου Πολιτισμού ήταν ο Καθηγητής Μουσικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας κ. Κώστας Ζαρκαδούλας.

Η διοίκηση, η διεύθυνση και οι καθηγητές της Σχολής  ευχήθηκαν στα παιδιά που επέτυχαν στις εξετάσεις δημιουργική γενική, μουσική και καλλιτεχνική πορεία. Παράλληλα συνεχάρησαν τους μαθητές και τις μαθήτριες της Σχολής που επέτυχαν στις δύσκολες εισαγωγικές εξετάσεις της  Α΄ τάξης του Μουσικού Γυμνασίου Λάρισας.

Εξ αφορμής της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων ο  διευθυντής της σχολής Γιώργος Κουλιόπουλος αναφέρθηκε στη διάρθρωση και στα τμήματα της Μουσικής Σχολής η οποία  «… είναι αναγνωρισμένη από το κράτος (Υπουργείο Πολιτισμού), στελεχωμένη από έμπειρους και καταρτισμένους μουσικούς, παρέχοντας υψηλής ποιότητας εκπαίδευσης με σπουδές που αρχίζουν από τα πρώτα βήματα της μουσικής έως και τα επαγγελματικά πτυχία και διπλώματα. Λειτουργούν τμήματα μουσικοκινητικής, μουσικής προπαιδείας και προωδειακής, κλασικής, παραδοσιακής, λαϊκής και μοντέρνας μουσικής καθώς και τμήματα ανωτέρων θεωρητικών. Επίσης λειτουργούν ορχηστρικά σύνολα και στο χώρο της φωνητικής μουσικής λειτουργούν δύο φωνητικά σύνολα. Παράρτημα της Μουσικής Σχολής λειτουργεί στο Δ.Δ. Πλατυκάμπου. Οι απόφοιτοι της Σχολής μπορούν να σταδιοδρομήσουν ως καθηγητές σε ωδεία και μουσικές σχολές καθώς και σε σχολεία της Α’βάθμιας  και Β’βάθμιας εκπαίδευσης και βέβαια ως σολίστες και μουσικοί ορχήστρας». 

Εξ αφορμής της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικές Επιχείρησης Κιλελέρ (ΚΔΕΚ) Κώστας Χατζηκωνσταντίνου, αφού συνεχάρη τα παιδιά, εξήρε με το έργο της σχολής καταγράφοντας  επίσης το γεγονός ότι η αντιδημαρχία Πολιτισμού στηρίζει το ιδιαίτερα επιτυχημένο έργο της με κάθε πρόσφορο τρόπο. «Ιδιαίτερα φέτος που ήταν μια δύσκολη χρονιά λόγω της πανδημίας και για τον πολιτισμό, η μουσική σχολή δεν έκανε εκπτώσεις στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών της. Καθηγητές και μαθητές στάθηκαν στο ύψος που οι περιστάσεις απαιτούσαν . Για το ερχόμενο σχολικό έτος,  με τη συνεργασία όλων, είμαστε πεπεισμένοι ότι θα πάμε τη σχολή ένα βήμα παραπέρα»  δήλωσε ο αντιδήμαρχος.

… ὁρῶ δὲ φεύγοντ᾽ αἰετὸν πρὸς ἐσχάραν…βλέπω να φεύγει ένας αϊτός προς το βωμό

Φοίβου· φόβῳ δ᾽ ἄφθογγος ἐστάθην,  φίλοι· του Φοίβου· στέκω βουβή απ᾽ το φόβο, φίλοι μου,

μεθύστερον δὲ κίρκον εἰσορῶ δρόμῳ κι ευτύς αμέσως βλέπω να χύνει επάνω του ένα κιρκινέζι γοργόφτερο

πτεροῖς ἐφορμαίνοντα καὶ χηλαῖς κάρα και να μαδάει την κεφαλή του με τ᾽ αρπάγια του·

τίλλονθ᾽· ὁ δ᾽ οὐδὲν ἄλλο γ᾽ ἢ πτήξας δέμας εκείνος τίποτ᾽ άλλο, μόνο του παρατούσε ζαρωμένος

παρεῖχε, το κορμί του.