‘’Μια φορά κι έναν καιρό, κάπου ψηλά στα βουνά τα σκεπασμένα με γαλάζια ομίχλη ζούσε μια παπλωματού…’’

Έτσι αρχίζει το παραμύθι ‘’Το δώρο της παπλωματούς’’ του Τζερ Μπρίμπο το οποίο αφηγήθηκε η εκπαιδευτικός Πόπη Καραλαριώτου στους μαθητές της Γ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Νίκαιας οι οποίοι  επισκέφτηκαν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας συνοδευόμενοι από το δάσκαλό τους Απόστολο Καραδήμο.

«Ένα τρυφερό παραμύθι για έναν πλεονέκτη και άπληστο βασιλιά που έχασε το χαμόγελό του. Και για μια παπλωματού που του έδειξε το δρόμο για τη χαρά και την ευτυχία μέσα από την προσφορά και την αλληλεγγύη προς το λαό του».

Στη συνέχεια τα παιδιά, με την καθοδήγηση της Πόπης Καραλαριώτου και της εκπαιδευτικού Μαίρης Βότση, κατασκεύασαν το δικό τους πάπλωμα, το στόλισαν με Χριστουγεννιάτικες ευχές, μηνύματα αγάπης και ζωγράφισαν όμορφα μοτίβα.

Αυτό το πάπλωμα κοσμεί την είσοδο της Βιβλιοθήκης μας και εκφράζει και τις δικές μας ευχές για «Χαρούμενη Πρωτοχρονιά και καλότυχο νέο έτος».

Τη δράση παρακολούθησε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κώστας Χατζηκωνσταντίνου. Βοήθησαν οι εθελόντριες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Νίκαιας.