Τις εργασίες που έγιναν στο δημοτικό κτίριο της Τοπικής Κοινότητας των Νέων Καρυών όπου στεγάζεται η κοινότητα, το ιατρείο και το λαογραφικό μουσείο επέβλεψε ο αντιδήμαρχος τεχνικών έργων Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου συνοδευόμενος στην πρώτη επίσκεψη από τον πρόεδρο της ΤΚ Γ. Γκαβάνα και την τοπική Σύμβουλο Σ. Μακρυγιάννη και στη δεύτερη από τον αντιδήμαρχο των ΔΕ Νίκαιας – Κραννών Χ. Τσιχίτα και τον τοπικό σύμβουλο Χ. Μουτούδη.
Λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών του περασμένου χειμώνα απαιτήθηκε συντήρηση του κτιρίου έτσι ώστε το ιατρείο να λειτουργεί χωρίς προβλήματα όπως και η τοπική κοινότητα αλλά και τα εκθέματα του λαογραφικού μουσείου να προστατευτούν.
Για τους παραπάνω λόγους έγιναν όλες οι υδραυλικές εργασίες που απαιτούνταν. Αντικαταστάθηκαν ερμάρια που είχαν καταστραφεί από τα νερά, τοποθετήθηκαν σίτες και ανακλήσεις σε όλα τα κουφώματα του κτιρίου ώστε να μπορεί να υπάρχει αερισμός χωρίς την εισχώρηση πτηνών στους εσωτερικού χώρους, έγινε ο ελαιοχρωματισμός εσωτερικά όλου του κτιρίου με τους ωφελούμενους - ειδικότητας ελαιοχρωματιστές – του προγράμματος ΄΄ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΜΕΣΩ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΕΤΟΥΣ 2014-2020΄΄. Ο ελαιοχρωματισμός εξωτερικά του κτιρίου έγινε από τον Δήμο το έτος 2016.