Με το σύνθημα «Γίνε Ήρωας … Δώσε Αίμα … Σώσε 3 ζωές» ο Σύλλογος Αιμοδοτών Νίκαιας «Ο Άγιος Σπυρίδων» σε συνεργασία με το Σύλλογο Νεολαίας Νίκαιας διοργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου  και ώρα 9:00 έως και 12:30 στο Περιφερειακό Ιατρείο της Νίκαιας.

Στο πλαίσιο των επιδημιολογικών ερευνών από τον ΕΟΔΥ θα διενεργηθεί, παράλληλα με την αιμοδοσία, Τεστ Αντισωμάτων για τον Covid 19 στους εθελοντές αιμοδότες.

Η πρόεδρος του Συλλόγου Έφη Ακριβούλη, καλώντας τους αιμοδότες να συμμετάσχουν στην αιμοδοσία την οποία χαρακτήρισε πράξη που καταδεικνύει  ύψιστο  δείγμα ανθρωπισμού, τόνισε τα εξής:

«Τη φετινή χρονιά η ανάγκη για αίμα είναι μεγαλύτερη από ποτέ,λόγω του Covid 19 . Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, μέσα στις δύσκολες συνθήκες πανδημίας όπου το Εθνικό Σύστημα Υγείας δοκιμάζεται σκληρά, καλούμε όλους τους αιμοδότες με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης να δείξουν την αλληλεγγύη τους, προσφέροντας το πιο πολύτιμο δώρο ζωής στους συνανθρώπους τους.

Το ανθρώπινο αίμα είναι πολύτιμο, δεν παρασκευάζεται. Λίγες σταγόνες αίμα χαρίζουν σε έναν άγνωστο συμπολίτη μας ζωή, ελπίδα και αισιοδοξία. Η αξία του προσφερόμενου αίματος στους ασθενείς καταδεικνύεται από το γεγονός  ότι όχι μόνο τους διασώζει  αλλά και από το ότι τους παρέχει τη δυνατότητα να ζήσουν μια μακροβιότερη και πιο παραγωγική ζωή.

Η εθελοντική προσφορά αίματος είναι μια πράξη που αρμόζει στη στάση του σύγχρονου ανθρώπου απέναντι στις δυσκολίες που γεννούν οι νέες συνθήκες της εποχής μας. Μα πάνω από όλα η αιμοδοσία είναι ένδειξη πολιτισμού και αλληλεγγύης, είναι ο ακρογωνιαίος λίθος για μια ασφαλή και επαρκή παροχή αίματος».