Από την 1η Μαρτίου ανέλαβε τα καθήκοντά του στο Δήμο Κιλελέρ ο τοπικός αστυνόμος, η δεύτερη από τις τέσσερις περιοχές της Θεσσαλίας όπου θα εφαρμοστεί ο νέος θεσμός. Ήδη λειτουργεί στην ορεινή και απομακρυσμένη κοινότητα Ανθηρό στην Αργιθέα Καρδίτσας και ακολουθεί η Ραψάνη και η Κάτω Αιγάνη -στα Μεσάγγαλα τους καλοκαιρινούς μήνες- του Δήμου Τεμπών.
Ο θεσμός του τοπικού αστυνόμου στοχεύει στο να βοηθά, να εξυπηρετεί τους πολίτες και επιλύει άμεσα ζητήματα της καθημερινότητας που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες της αστυνομίας. Ουσιαστικά θα είναι ο συνδετήριος κρίκος μεταξύ πολιτών και αστυνομίας. “Τους ζητώ να σταθούν δίπλα στον πολίτη δημιουργώντας σχέσεις εμπιστοσύνης και συνεργασίας με τις τοπικές κοινωνίες και τους φορείς” είπε απευθυνόμενος στους τοπικούς αστυνόμους ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας, Ταξίαρχος κ.Δημήτρης Κοτσιάφτης και τους ευχήθηκε υγεία και δύναμη για να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους.
Ο Αστυνομικός Δ/ντης Λάρισας Υποστράτηγος κ. Γιώργος Αγάκος καλωσόρισε τους τοπικούς αστυνόμους και “το νέο τρόπο αστυνόμευσης και αστυνομικής παρέμβασης μέσω του οποίου επιδιώκεται η ανάδειξη του κοινωνικού προσώπου της ΕΛ.ΑΣ.”

Ο Δήμος Κιλελέρ αντιμετωπίζει σοβαρά θέματα αστυνόμευσης επεσήμανε ο Δήμαρχος κ. Θανάσης Νασιακόπουλος. “Οι κλοπές σε αγροτικές περιοχές είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν από τον τοπικό αστυνόμο αλλά η αμεσότητα στην επικοινωνία με τις αστυνομικές αρχές και η συνεργασία θα βελτιώσει την κατάσταση”.Αισιόδοξος για τα αποτελέσματα του νέου θεσμού εμφανίστηκε και ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος που βρέθηκε στην τελετή αγιασμού. “Εκπέμπει νότα αισιοδοξίας ο τοπικός αστυνόμος” σημείωσε, “την ώρα που όλες οι υπηρεσίες στους Δήμους αποδυναμώνονται και μετακινούνται ή κλείνουν”.
“Η Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι έτοιμη να σας παρέχει όποια δυνατή βοήθεια” τόνισε στο καλωσόρισμά του ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους.
Τα καθήκοντά τους ανέλαβαν μία γυναίκα και ένας άντρας αστυνομικός, στο παλιό Δημαρχείο Πλατυκάμπου, έως ότου μετεγκατασταθεί εκεί το νεοϊδρυθέν Αστυνομικό Τμήμα Κιλελέρ.Στην τελετή υποδοχής των αστυνομικών παραβρέθηκαν Αντιδήμαρχοι και πρώην Δήμαρχοι της περιοχής.
ert.gr (Kωνσταντίνα Θεοχαρούλη)