Την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου «Παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας  στο κτίριο Γυμνάσιου,  Λυκείου και Γυμναστηρίου Νίκαιας», προϋπολογισμού 875.122 ευρώ έδωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Το έργο, που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020,  αφορά τα παλιά σχολικά κτίρια (διδακτήριο και γυμναστήριο) ενεργειακής κατηγορίας Η και Ζ, τα οποία αναμένεται να αναβαθμιστούν σε Κατηγορία Α+ και Β με βελτίωση των ενεργειακών χαρακτηριστικών τους.

Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Κιλελέρ.

«Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και οι δήμοι δίνουμε  παράδειγμα συνεργασίας, δουλειάς και μεθοδικότητας που φέρνει λύσεις και αποτελέσματα.

Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Κιλελέρ Θανάση Νασιακόπουλο και τις υπηρεσίες μας αναβαθμίζουμε τις υποδομές του Γυμνασίου - Λυκείου και του Γυμναστηρίου της Νίκαιας όπου φοιτούν και οι μαθητές από γειτονικά χωριά.

Το κτίριο γίνεται πιο  φιλικό για  μαθητές και εκπαιδευτικούς,  καταναλώνει λιγότερη ενέργεια αφήνοντας πιο πράσινο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και εκσυγχρονίζεται  ως προς τη λειτουργία του» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

«Αξιοποιούμε κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο για έργα και υποδομές, που κάνουν την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των συνανθρώπων μας καλύτερη, που δημιουργούν νέες προοπτικές για όλους και κυρίως για τους νέους» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Οι παρεμβάσεις

Η ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων περιλαμβάνει τις εξής παρεμβάσεις:

- Αντικατάσταση κουφωμάτων.

- Θερμομόνωση τοίχων και οροφής.-Αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης.

- Αναβάθμιση του συστήματος φωτισμού.

- Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων