Το ποσό των 2.997.805,48 ευρώ, για τη βελτίωση υποδομών του δικτύου ύδρευσης, εγκρίθηκε υπέρ της ΔΕΥΑ του Δήμου Κιλελέρ από το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» το οποίο είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας των Υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομίας & Ανάπτυξης και αφορά πανελλαδικά σε 33 νέα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, συνολικού προϋπολογισμού 93,2 εκατ. Ευρώ.
Η ανταπόκριση του Δήμου και της ΔΕΥΑ Κιλελέρ στο πρόγραμμα φανερώνει το μέγεθος των αναγκών σε έργα ύδρευσης. Η επίδραση των έργων στις τοπικές κοινωνίες προβλέπεται ιδιαίτερα θετική, καθώς αυτά στοχεύουν στο να εξασφαλίσουν επαρκή και ποιοτική ύδρευση σε χιλιάδες ανθρώπους, να μειώσουν κόστη για τους πολίτες και το Δήμο, αλλά και να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα ζητήματα διαχείρισης των υδάτων.
Η πρόταση που κατέθεσε ο Δήμος Κιλελέρ ως Δικαιούχος για λογαριασμό της ΔΕΥΑ Κιλελέρ που είναι ο Κύριος του Έργου και η οποία εγκρίθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος «ΦιλόΔημος» αφορά στα παρακάτω υπόεργα:
«Κατασκευή εξωτερικού δικτύου ύδρευσης Χάλκης και διασύνδεση εξωτερικού δικτύου ΔΕ Πλατυκάμπου και ΔΕ Κιλελέρ μέσω υφιστάμενων δικτύων και υφιστάμενων υδρευτικών γεωτρήσεων»
«Προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία συστήματος τηλεελέγχου, τηλεχειρισμού και ελέγχου διαρροών εγκαταστάσεων ύδρευσης του Δήμου Κιλελέρ».
Στο 1ο ΥΠΟΕΡΓΟ  προβλέπεται:
Η αντικατάσταση του υφιστάµενου αγωγού τροφοδότησης της δεξαμενής του Αγ. Νικολάου από νέο. Ο εν λόγω αγωγός παροχετεύει το νερό των δύο υφιστάµενων γεωτρήσεων στον Αγ. Νικόλαο.
Η αντικατάσταση της υφιστάµενης δεξαµενής του Αγ. Νικολάου χωρητικότητας 300m3 από νέα χωρητικότητας 500m2.
Η κατασκευή ενδιάμεσου αντλιοστασίου ανύψωσης το οποίο θα κατασκευαστεί στον χώρο των γεωτρήσεων Αγ. Νικολάου και θα αναλάβει τον ρόλο της τροφοδοσίας της νέας δεξαμενής.
Η αντικατάσταση των 3 υφιστάμενων αγωγών του δικτύου διανομής Πλατυκάµπου – Γαλήνης.
Η κατασκευή νέας επίγειας δεξαμενής χωρητικότητας 500m3 δίπλα στον υφιστάμενο υδατόπυργο του Πλατυκάµπου.
Η κατασκευή νέου αγωγού που θα συνδέσει τον υφιστάμενο αγωγό (επί της Π.Ε.Ο. Βόλου) µε τον υφιστάμενο υδατόπυργο της Χάλκης.
Η διασύνδεση των δικτύων της Δ.Ε. Πλατυκάµπου µε την Δ.Ε. Κιλελέρ µε την κατασκευή αγωγού κατά μήκος της Παλαιάς Εθνικής Οδού Λάρισας – Βόλου και στο έρεισμα της οδού. Η αρχή της χάραξης βρίσκεται στο ύψος του οικισμού Αναγέννηση και το τέλος της στο ύψος του οικισμού Αχίλλειο.
Η αντικατάσταση της υφιστάμενης με νέα υδρογεώτρηση στην ΤΚ Χάλκης.
Όπως δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος «…σκοπός του έργου, πέραν του γενικότερου εκσυγχρονισμού του δικτύου ύδρευσης, είναι η αποδοτικότερη διαχείριση του νερού από τις γεωτρήσεις του Αγ. Νικολάου, η επαρκής  πίεση του νερού ακόμη και στα ακραία σημεία των οικισμών Πλατυκάμπου και Γαλήνης, η εξασφάλιση της απρόσκοπτης υδροδότησης του οικισμού Χάλκης από τις γεωτρήσεις του Αγ. Νικολάου µε την κατασκευή νέου αγωγού επαρκούς διατομή, διασύνδεση των δικτύων της Δ.Ε. Πλατυκάµπου (Νάµατα, Γλαύκη, Πλατύκαµπος, Γαλήνη, Χάλκη, Πρόδρομος, Μόδεστος, Μελία και Αναγέννηση), Δ.Ε. Κιλελέρ (Κιλελέρ και Κοκκίνες) και ∆.Ε. Αρμενίου (Αχίλλειο, Νίκη, Σωτήριο) έτσι ώστε να είναι δυνατή η ύδρευση των οικισμών και των Δημοτικών Ενοτήτων και από τα δύο δίκτυα.
Με την άμεση επίλυση του προβλήματος της ύδρευσης θα βελτιωθεί η ποιότητα της ζωής των κατοίκων των παραπάνω οικισμών. Θα δοθούν κίνητρα σε όσους εγκατέλειψαν τις κατοικίες τους ή ακόμη και τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες να επιστρέψουν. Είναι προφανές ότι το έργο θα έχει θετικό αντίκτυπο και έμμεσα ή/και περιστασιακά και σε άλλους χρήστες ή πολίτες που δραστηριοποιούνται ή διέρχονται από την περιοχή».