Στον καθαρισμό της κοίτης του Ενιπέα  στην περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Μικρό Βουνό του Δήμου Κιλελέρ και στη συντήρηση των αναχωμάτων προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας καθώς υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό η σύμβαση του έργου συνολικού προϋπολογισμού 248.000 ευρώ. Φορέας υλοποίησης είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Θεσσαλίας με το έργο να χρηματοδοτείται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.
«Με το έργο αυτό επιτυγχάνουμε δυο στόχους. Αφενός την αντιπλημμυρική προστασία οικισμών και καλλιεργειών και αφετέρου την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών, παρεμβαίνοντας ουσιαστικά στην αντιμετώπιση των έντονων καιρικών φαινομένων. Παράλληλα, προστατεύουμε το περιβάλλον και δίνουμε λύση σε ένα υπαρκτό πρόβλημα έτσι ώστε να μην επαναληφθούν πλημμυρικά φαινόμενα του παρελθόντος. Υλοποιούμε έργα χρήσιμα για τον τόπο και δημιουργούμε μόχλευση στην τοπική οικονομία» τόνισε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΥ
Με το παρόν έργο υλοποιούνται εργασίες  για την προστασία τμημάτων της κοίτης του Ενιπέα ποταμού σε σποραδικές θέσεις στην περιοχή  του Δ.Δ. Μικρού Βουνού του Δήμου Κιλελέρ.
Οι απαιτούμενες εργασίες είναι:
•    Καθαρισμός της ευρείας κοίτης σε σποραδικές θέσεις
•    Συντήρηση και  αποκατάσταση αναχωμάτων