«Το πολυδιαφηµισµένο εγχείρηµα του πανελλαδικού δικτύου περιφερειακών τηλεοπτικών σταθµών HELLASNET υποτίθεται ότι θα έβαζε για τα καλά στο παιχνίδι της δύναµης και της επιρροής τον εκ θαλάσσης ορµώµενο επιχειρηµατία», γράφει το «Πρώτο Θέμα» για τον ιδιοκτήτη του TRT Γιάννη Καραγιώργη.

 Τα κεφάλαια άλλωστε δεν έλειπαν και το δίκτυο σύντοµα στελεχώθηκε. Με την πώληση του θεσσαλικού καναλιού TRT από τον Βολιώτη επιχειρηματία Άγγελο Αντωνίου στην κυπριακή offshore The Worldspeaker LTD, η οποία έως τον Αύγουστο του 2014 είχε την επωνυµία Orsum Limited και εκπρόσωπό της τον Γιάννη Καραγιώργη, δηµιουργείται η HELLASNET.

Στην παρουσίαση του δικτύου στο Μουσείο της Ακρόπολης στα τέλη του 2015 το «παρών» έδωσαν υπουργοί µετά συζύγων, τραπεζίτες, επιχειρηµατίες, ιδιοκτήτες media, καλλιτέχνες, κοσµικοί αλλά και αθλητές. Μεταξύ των υπουργών ήταν ο Χρήστος Σπίρτζης με τη σύζυγό του ∆ήµητρα Φουφρή, η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισµού Ελενα Κουντουρά αλλά και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο πρώην υπουργός Γιώργος Λιάνης, ενώ ο ίδιος ο ιδιοκτήτης φωτογραφιζόταν περιχαρής περιστοιχισµένος από φίλους και οικείους.

 Για την ιστορία του πράγµατος, το εγχείρηµα Καραγιώργη προέβλεπε 11 περιφέρειες, 11 κανάλια, 1 δίκτυο. Οπως διαβάζουµε στα σχετικά κείµενα: «Το δίκτυο της HELLASNET αλλάζει την αντίληψη για την τηλεόραση. Εντεκα κανάλια, από όλα τα γεωγραφικά διαµερίσµατα της Ελλάδας, συνεργάζονται µαζί της και µετατρέπουν την τηλεοπτική συνήθεια σε απόλαυση! Το πλούσιο υψηλής ποιότητας τηλεοπτικό πρόγραµµα που παράγει και διαχειρίζεται η HELLASNET στον ενηµερωτικό και ψυχαγωγικό τοµέα, αναδεικνύει τα τηλεοπτικά κανάλια της Ελλάδας από άκρη σε άκρη».

Οσο για τα ονόµατα των συµµετεχόντων στο δίκτυο Καραγιώργη, είναι τα εξής: TRT από τη Θεσσαλία, ALFA από την Ανατολική Μακεδονία, ATLAS από την Κεντρική Μακεδονία, ATTICA από την Αττική, CORFU από τα Επτάνησα , DIKTYO1 από τη ∆υτική Μακεδονία, ENA από τη Στερεά Ελλάδα, IRIDA από το Νότιο Αιγαίο, PLP από την Πελοπόννησο, SITIA από την Κρήτη και ΤVM από το Βόρειο Αιγαίο.

Ο δεύτερος γάµος του Γιάννη Καραγιώργη µε τη Σοφία Σωτηράκου ιδιοκτήτρια της µπουτίκ του Κολωνακίου «Ratt & More», πρώην συζύγου του επιχειρηµατία Τίµου Τζάννες (αντιπροσώπου της Montblanc) και µητέρας δύο ενήλικων κοριτσιών, ήταν από τους πολυσυζητημένους.

Αρραβωνιάστηκαν στις 4 Οκτωβρίου του 2014 στη Μόσχα, µε τον γάµο τους να ακολουθεί µερικές ηµέρες αργότερα έχοντας κουµπάρο τον Ρώσο κροίσο και εθνικιστή Κονσταντίν Μαλόφεβ. Οι 88 καλεσµένοι ταξίδεψαν µε πτήση τσάρτερ από την Ελλάδα και κατέλυσαν στο αυτοκρατορικό ξενοδοχείο του κουµπάρου, το «Tsargrad», το οποίο βρίσκεται 100 χιλιόµετρα νότια της Μόσχας στην πόλη Πουσίνο.

Εκεί έχει την έδρα του το κορυφαίο Ρωσικό Επιστηµονικό Κέντρο για τη ∆ιαστηµική Ερευνα. Ο λόγος που ο γάµος του επιχειρηµατία έγινε στη Μόσχα είναι επειδή ο κουµπάρος δεν µπορούσε να έρθει στην Ελλάδα επειδή το όνοµά του είχε µπει στη λίστα της Ε.Ε. που του απαγόρευε την είσοδο σε κράτος-µέλος…

Λ.Ε.