Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Κιέριον στην Καρδίτσα η ημερίδα της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας με Θέμα: Η Συμβολή της Τ.Α. στην Κοινωνική Συνοχή.
Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας και Δήμαρχος Δήμου Μουζακίου, κ. Γιώργος Κωτσός κήρυξε την έναρξη των εργασιών της ημερίδας την οποία χαιρέτησαν ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Φώτης Αλεξάκος και ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ.  Κωνσταντίνος Αγοραστός.
Στη συνέχεια παρουσίασαν τις εισηγήσεις τους, ο Δρ Μιχάλης Χρηστάκης με θέμα: Κοινωνική Οικονομία και Τοπική Αυτοδιοίκηση , ο κ. Δημήτρης Μιχαηλίδης με θέμα: κοινωνική οικονομία και κοινωνική Επιχειρηματικότητα και ο κ. Βασίλειος Μπέλλης με θέμα: Η Στήριξη του οικοσυστήματος συνεργατισμού Καρδίτσας από την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Παρεμβάσεις κάνανε η κα Καίτη Βελεσιώτου, διευθύντρια του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας , η κα Φούλα Γκαραγκούνη Κοινωνική Λειτουργός Προγράμματος Βοήθεια στο Σπίτι Δήμου Καρδίτσας και η κα Φανή Τσιρογιάννη , Πρόεδρος ΔΗΚΕΔΗ Μουζακίου.
Τοποθετήσεις έγιναν από, τον κ. Κωστή Βασίλειο - εκπρόσωπο του Δικηγορικού Συλλόγου Καρδίτσας, τον κ.Ταξιάρχη Απόστολο - Πρόεδρο των εργαζομένων ΟΤΑ Ν. καρδίτσας, τον κ. Παπαλό Κωνσταντίνο - πρώην Δήμαρχο Δήμου Καρδίτσας, τον κ. Στάθη Φάνη - Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Μουζακίου και τον κ. Κονταξη Γιώργο , ΓΓ της Ενεργειακής Συνεταιριστικής Καρδίτσας.
Την ημερίδα συντόνιζε ο Διευθυντής της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας κ. Τσούμας Δημήτριος.