Ως μια "ιστορική στιγμή για την πόλη αλλά και για τον παγκόσμιο πολιτισμό" χαρακτήρισε τα σημερινά εγκαίνια στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ και στον Γιώργο Αυτιά, ανέφερε: 

"To Αρχαίο Θέατρο Λάρισας είναι μια μοναδική περίπτωση Αρχαίου Θεάτρου που αναδύθηκε από τα σπλάχνα της πόλης, στην καρδιά του αστικού της ιστού. Και αυτή η αλήθεια γύρω μας δεν αφορά μόνο τη Λάρισα και τη Θεσσαλία, αλλά και ένα πολύ μεγαλύτερο, παγκόσμιο κοινό που θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει το Εμβληματικό Μνημείο στις εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν.

Τα Αρχαία Θέατρα είναι ζωντανά κύτταρα των πόλεων, αφού συνεχίζουν να επιτελούν την ίδια λειτουργία μέσα στους αιώνες, συνδέοντας την τέχνη με την πολιτική. Αυτό γίνεται φανερό ακόμη περισσότερο στις πόλεις που ήταν έδρες Κοινών, όπως η Λάρισα.

Το αρχαίο θέατρο της Λάρισας, χρησιμοποιήθηκε για τις συνεδριάσεις του ανώτατου διοικητικού οργάνου του ομόσπονδου κράτους της Θεσσαλίας, του «Κοινού των Θεσσαλών». Αδιάψευστος μάρτυρας, τα μαρμάρινα εδώλια, αυτά που πριν από 2.300 χρόνια ανήκαν στους αντιπρόσωπους των πόλεων - κρατών που συμμετείχαν στο περίφημο «Κοινό των Θεσσαλών».

Ζούμε λοιπόν σήμερα ένα μικρό θαύμα που συνδέει το παρελθόν με το παρόν και δημιουργεί τεράστια αναπτυξιακή προοπτική για το μέλλον".