Ανακοίνωση εξέδωσε η Hellenic Train μετά από δημοσίευμα που έκανε λόγο για παρολίγον σιδηροδρομική σύγκρουση στο Μεζούρλο της Λάρισας, όταν δύο αμαξοστοιχίες βρέθηκαν στην ίδια γραμμή. 

Όπως επισημαίνει στην ανακοίνωσή της: 

"Η Hellenic Train ενημερώνει τους επιβάτες ότι άρθρο που δημοσιεύτηκε στο larissanet.gr της Λάρισας, σε σχέση με την τρέχουσα κίνηση των επιβατικών αμαξοστοιχιών δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.

Η αμαξοστοιχία 11599 έφτασε στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Λάρισας και αποβίβασε τους επιβάτες για διπλή σύζευξη με την αμαξοστοιχία DZR 460.103-203, προκειμένου να μεταφερθεί, χωρίς επιβάτες, από τη Λάρισα στη Θεσσαλονίκη. Η σύζευξη των συρμών δεν ολοκληρώθηκε για τεχνικούς λόγους και τελικά το τρένο DZR 460.103-203 αναχώρησε για Θεσσαλονίκη.

Η σύζευξη αμαξοστοιχιών είναι τυπική επιχειρησιακή πρακτική όποτε απαιτείται. Οποιαδήποτε προσπάθεια σύνδεσης αυτής της τυπικής διαδικασίας λειτουργίας με σενάρια όπου η ασφάλεια των επιβατών τίθεται σε κίνδυνο είναι εντελώς αβάσιμη.

Η Hellenic Train επιφυλάσσεται όλων των νόμιμων δικαιωμάτων της και έχει ήδη ενημερώσει τα μέσα ενημέρωσης προκειμένου να αποκαταστήσει την ακρίβεια της αναφοράς που παραθέτει".

Στο συγκεκριμένο θέμα με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναφέρθηκε και ο Πρόεδρος των Μηχανοδηγών Κώστας Γενιδούνιας, επισημαίνοντας τα εξής: 

"Στην φωτογραφία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο τις τελευταίες 2 ώρες, βλέπουμε την διαδικασία ζεύξης 2 συρμών Desiro στην Λάρισα. Δεν υπάρχει ούτε ζήτημα σύγκρουσης, ούτε κάποιο πρόβλημα, είναι διαδικασία που 2 συρμοί ενώνονται και γίνονται ένας. Αντιλαμβάνομαι την ανησυχία όλων, ας διασταυρώνονται οι ειδήσεις πριν κυκλοφορήσουν. Καλό βράδυ σε όλους".