Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι Έλληνες ψηφοφόροι προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα και να εκλέξουν τη νέα κυβέρνηση και τους 300 της νέας Βουλής.

Με τα στοιχεία που είχαν εισαχθεί στο σύστημα, η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία βρίσκεται στο 29,13% μέχρι τις 13:30, από 31,52% τον Μάιο.

Η καταμέτρηση έγινε σε 18.794 εκλογικά τμήματα, στο 87% του συνόλου των τμημάτων.

Η μεγαλύτερη συμμετοχή διαπιστώθηκε σε Ηράκλειο Κρήτης, Φθιώτιδα, Β' Θεσσαλονίκης, Βόρειο Τομέα Β΄ Αθηνών, Ανατολική Αττική και Λάρισα. Η μεγαλύτερη συμμετοχή έφτασε στο 33,52% και η μικρότερη στο 17,03%.

Μειωμένη ήταν η συμμετοχή σε Φλώρινα, Κεφαλονιά, Ευρυτανία, Λακωνία και Λευκάδα.

Σύμφωνα με την ενημέρωση του γενικού γραμματέα Εσωτερικών και Οργάνωσης του υπουργείου Εσωτερικών, η συμμετοχή των Ελλήνων του εξωτερικού, οι οποίοι ψήφισαν μία ημέρα νωρίτερα, έφτασε στο 70% (79,6% στις εκλογές του Μαΐου), καθώς από τους 25.500 εγγεγραμμένους προσήλθαν στις κάλπες οι 17.300.

Υπενθυμίζεται ότι δεν βάζουμε σταυρό προτίμησης σε ονόματα υποψηφίων καθώς αυτές οι εκλογές διεξάγονται με τη μέθοδο της λίστας, στην οποία βουλευτές εκλέγονται οι πρώτοι κατά σειρά που εμφανίζονται στα ψηφοδέλτια.