Μήνυμα για τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών, απέστειλε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Τομεάρχης Εσωτερικών και Αυτοδιοίκησης  και βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, με το οποίο επεσήμανε τα εξής:

«Χθες, η φωνή των πολιτών,  ακούστηκε με τον πιο ηχηρό τρόπο.

Οι φωνές της συναλλαγής, οι επιθετικές «παραινέσεις» υπουργών που έφταναν στο όριο του εκβιασμού προς τους κατά τόπους πολίτες και η με κάθε τρόπο εμμονική προσπάθεια στησίματος πολιτικών  «παντοκρατοριών»,  ηττήθηκαν κραυγαλέα.

Οι πολίτες ψύχραιμα και με κριτήρια, επέλεξαν σε μια σειρά κομβικών δήμων και περιφερειών να πουν το μεγάλο «Όχι» στην «ετεροδιοίκηση», στις «λαφυραγωγήσεις» μιας κάθετης διαπλοκής μόνο για «ημετέρους» που ξεκινούσε από την Κυβέρνηση, με στόχο να εξυπηρετηθούν συμφέροντα και να καταπνιγεί ο πλουραλισμός και η τοπική δημοκρατία.

Ο χώρος του ΠΑΣΟΚ, ο χώρος που διαχρονικά συνδέθηκε με τις προσπάθειες για μια σύγχρονη Τοπική Αυτοδιοίκηση, με σαφές θεσμικό πλαίσιο, με επαρκείς πόρους και αυξημένες δυνατότητες,  πέτυχε μια σειρά από ολοκάθαρες νίκες, όπως και την πρώτη μεγάλη ήττα του κ. Μητσοτάκη.

Στη Θεσσαλία , την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε μια σειρά κομβικών δήμων σε όλη την επικράτεια οι υποψήφιοί μας μετέφεραν με καθαρό τρόπο το μήνυμα ότι οι τοπικές κοινωνίες -τα κύτταρα του πολιτεύματος- είναι αυτές που «δίνουν τον τόνο» και μεταφέρουν τα κάθε είδους  αυθεντικά «μηνύματα» στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Ειδικά στη Θεσσαλία, μέσα στην τραγωδία μας, προστέθηκε η αλαζονεία της εξουσίας, της κυβέρνησης και των στελεχών της που έφτασαν να θέτουν εκβιαστικά διλήμματα, να επιχειρούν συναλλαγές και χειραγώγηση του εκλογικού σώματος.

Απέναντι σε όλα αυτά, σταθήκαμε περήφανα όρθιοι.

Η επιλογή του ΠΑΣΟΚ στο πρόσωπο του Δημήτρη Κουρέτα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, μας δικαίωσε απόλυτα. Όπως ακριβώς και η επιλογή του Χάρη Δούκα, ενός εξαίρετου νέου επιστήμονα, που κατάφερε να εμπνεύσει, να δημιουργήσει, να ανατρέψει.

Όπως ακριβώς και οι επιλογές στην Κρήτη, αλλά και δεκάδων δημάρχων στην επικράτεια.

Αυτή η μεγάλη νίκη, σηματοδοτεί μια νέα πορεία για τη χώρα και την αυτοδιοίκηση, στο δρόμο της διεκδίκησης, της ανασυγκρότησης και της προόδου.

Για εμάς, η Τοπική Αυτοδιοίκηση ήταν και θα παραμένει όχι μόνο ο κατεξοχήν χώρος των ανατροπών, αλλά και της ελπίδας, πάντα μακριά από τα όσα επιτάσσουν τα υπερφίαλα κομματικά επιτελεία και οι «αλάνθαστοι» επικοινωνιακοί κουρνιαχτοί τους.

Μένουν πολλά ακόμη να γίνουν, μέχρι ο Τόπος μας να ανθίσει και οι Άνθρωποί μας να ζουν με αξιοπρέπεια.

Ο αγώνας μας συνεχίζεται… ».