Ζευγάρι Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό ταξίδεψε προ ημερών αεροπορικώς με την Aegean στην Αθήνα για έκτακτο λόγο. Και ακριβώς επειδή ο λόγος ήταν έκτακτος δεν είχαν βγάλει εισιτήρια επιστροφής. Έτσι, όταν έφτασε η ώρα της επιστροφής επιχείρησαν την αγορά εισιτηρίων μέσω της ιστοσελίδας της Aegean. Ήταν αρκετά τυχεροί και βρήκαν σε καλή τιμή δύο εισιτήρια, κοντά στα 90 ευρώ έκαστο, προχωρώντας αμέσως στην αγορά.

Ωστόσο, και ενώ βρίσκονταν στο τελευταίο βήμα για την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η σελίδα «άσπρισε» και η συναλλαγή δεν ολοκληρώθηκε. Στα επόμενα λεπτά επιχείρησαν ξανά την διαδικασία, ωστόσο αυτή τη φορά τα διαθέσιμα εισιτήρια ήταν στην τιμή των… 400 ευρώ! Προσπάθησαν ξανά και ξανά αλλά κάτω από 400 ευρώ δεν εμφανίστηκε κάτι. Το ζευγάρι επικοινώνησε με την εξυπηρέτηση της Aegean, εξήγησαν ότι πετούν συχνά με την εταιρεία και περιέγραψαν ευγενικά το περιστατικό και τελικά μετά από πολλά μπρος - πίσω η εξυπηρέτηση τους είπε να μπουν τώρα στο σύστημα και, ω του θαύματος, βρέθηκαν δύο εισιτήρια των 90 ευρώ έκαστο. Τα οποία και αγοράστηκαν βάζοντας τέλος σ' αυτή τη μικρή περιπέτεια.  

Το περιστατικό αυτό ακούγεται πολύ οικείο σε όσους προσπαθούν κάπως πιο συχνά να αγοράσουν, σε καλές τιμές, εισιτήρια για πτήσεις της Aegean. Τα «φτηνά» εισιτήρια εξαφανίζονται λίγο πριν την ολοκλήρωση της συναλλαγής και μετά εμφανίζονται εισιτήρια πολλαπλάσιας αξίας, δημιουργώντας πολλά ερωτηματικά για τη διαφάνεια και τον τρόπο με τον οποίο οι αλγόριθμοί προσδιορίζουν τις τιμές των εισιτηρίων. 

Μια ακόμα ενδιαφέρουσα σύμπτωση που διαπιστώνουν όσοι προσπαθούν να εντοπίσουν φτηνά αεροπορικά εισιτήρια της Aegean μέσω του app της εταιρείας είναι ότι πολλές φορές βρίσκεις μεν φτηνά εισιτήρια για να πας, ωστόσο τα εισιτήρια επιστροφής, τουλάχιστον για όσους σχεδιάζουν ένα ταξίδι λίγων ημερών, είναι ιδιαίτερα αλμυρά.  

Και αν η εύρεση φτηνού εισιτηρίου είναι δύσκολη, αυτό που αποτελεί πραγματικά mission impossible είναι το να κάνει κάποιος χρήση δωρεάν θέσεων (που έλαβε για καθυστέρηση πτήσης) ή μιλίων. Διότι, κατά διαβολική σύμπτωση, δεν υπάρχουν ποτέ διαθέσιμες θέσεις για τη χρήση των προσφορών σε ημέρες που εξυπηρετούν, κάτι που τις καθιστά πρακτικά μη αξιοποιήσιμες.

businessdaily.gr