Οι μέρες περνούν γρήγορα και ήδη βρισκόμαστε στα μισά της Μ. Εβδομάδας. Πολλές από εσάς κάνετε τις αγορές σας για το πασχαλινό τραπέζι. Φυσικά δεν λείπουν και τα γλυκίσματα γι’ αυτό κι εμείς σας προτείνουμε να φτιάξετε σπίτι τα πιο εύκολα πασχαλινά κουλουράκια που όλοι θα τρελαθούν με τη γεύση τους. 

ΥΛΙΚΑ

2 φλ. ζάχαρη

4 αβγά

250 γρ. βούτυρο

½ φλ. γάλα

½ φλ. χυμό πορτοκαλιού

ξύσμα πορτοκαλιού

1 κιλό αλεύρι

4 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

2 βανίλιες

½ κ.γ. σόδα

½ κ.γ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά.

2. Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα. Προσθέτουμε το γάλα με το χυμό και το ξύσμα.

3. Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά με το μισό αλεύρι και αρχίζουμε να προσθέτουμε αυτό το μείγμα στο άλλο. Βάζουμε τόσο αλεύρι όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη όχι πολύ σκληρή, αλλά να μην κολλάει στα χέρια.

4. Αφήνουμε τη ζύμη για ένα τέταρτο να ξεκουραστεί, πλάθουμε τα κουλουράκια στα σχήματα που θέλουμε και τα ψήνουμε στους 180° για 10' -20', ανάλογα με το μέγεθος.