Ο αναπληρωτής Τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, παρακολούθησε τις εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη των Φαρσάλων. Μετά την κατάθεση στεφάνων και το τέλος της μαθητικής παρέλασης έκανε την ακόλουθη δήλωση: 

«Σήμερα είναι μια σπουδαία ημέρα για τον ελληνισμό. Η 28ηΟκτωβρίου του 1940 θα μείνει για πάντα χαραγμένη στις δέλτους της ιστορίας ως η ημέρα που το έθνος μας ύψωσε το ανάστημά του, ομόθυμα, πάνω από κομματικές διαιρέσεις, για να φράξει το δρόμο στον εισβολέα και να διατρανώσει την πίστη του στην μέγιστη αξία της ελευθερίας. Με το χαμόγελο στα χείλη, την ώρα που στην Ευρώπη απλωνόταν το σκότος του ολοκληρωτισμού, οι Έλληνες στρατιώτες, που σήμερα τιμούμε, έγραφαν σελίδες ασύγκριτου ηρωισμού στα βουνά της Β. Ηπείρου. Εκείνο το σκληρό χειμώνα του 1940-1941 ο κόσμος όλος είδε ότι η μικρή Ελλάδα αποδεικνυόταν αντάξια του μεγάλου ιστορικού της παρελθόντος. Όσα χρόνια κι αν περάσουν οι μέρες αυτές θα μένουν ανεξίτηλες στην ιστορική μας μνήμη, για να μας διδάσκουν τι μπορούμε να πετύχουμε όταν είμαστε ενωμένοι. Και αυτός είναι ο λόγος που επιμένουμε ακόμη, εμείς μόνον από όλους τους άλλους λαούς, να εορτάζουμε το ξεκίνημα ενός πολέμου και όχι το τέλος του. 

Παρά τις δύσκολες ημέρες που διανύουμε και το ολοένα και πιο απειλητικό περιβάλλον που διαμορφώνεται στην γειτονιά μας, όπως και ευρύτερα, με την ενδυνάμωση ανιστόρητων αλυτρωτισμών και επεκτατισμών, πρέπει να ατενίζουμε το αύριο με αισιοδοξία. Αρκεί να πιστέψουμε στις αστείρευτες δυνάμεις του έθνους μας, αντλώντας πρότυπα, όπως αυτό του έπους του 1940».