Τον δικό του λαχανόκηπο απέκτησε το 2ο Νηπιαγωγείο Φαρσάλων, μετά από ενέργειες που έγιναν από τη διεύθυνση του Νηπιαγωγείου, σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Πρασίνου του δήμου Φαρσάλων.

Ο δήμος Φαρσάλων και συγκεκριμένα η υπηρεσία Πρασίνου, συνεχίζει τις επαφές με όλα τα σχολεία της επαρχίας, με σκοπό την ευαισθητοποίηση των μαθητών για το περιβάλλον και την προαγωγή του εθελοντισμού, μέσα από δράσεις που έχουν προγραμματιστεί.

Μέσα στο πλαίσιο αυτών των δράσεων, την Πέμπτη 7 Νοεμβρίου, δημιουργήθηκε ένας υπέροχος λαχανόκηπος στον προαύλιο χώρο του 2ου Νηπιαγωγείου, χαροποιώντας τους μικρούς μαθητές, τους γονείς και το διδακτικό προσωπικό.

Αρμόδιοι υπάλληλοι της υπηρεσίας Πρασίνου βρέθηκαν στο χώρο και αφού παρουσίασαν αναλυτικά στους μαθητές τα είδη που θα φυτευτούν στον λαχανόκηπο, προχώρησαν στη φύτευση φυτών, βολβών και σπόρων.

Σε δήλωσή του ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Σταύρος Κουκουλιός τόνισε πως «πέραν της μάχης της καθημερινότητας που δίνει η υπηρεσία μας, είναι πολύ σημαντικό και το έργο που οφείλουμε να επιτελούμε στον τομέα της ενημέρωσης, ειδικά όταν πρόκειται για μικρά παιδιά.

Γι’ αυτό ως δήμος Φαρσάλων, θα είμαστε πάντα αρωγοί και πρωτοστάτες σε τέτοιες δράσεις και συνάμα υποστηρικτές της ιδέας για εθελοντική συμμετοχή των μαθητών σ’ αυτές, ενδυναμώνοντας την εθελοντική συνείδηση».

Παρόντες στη δράση εκτός των μαθητών, της διευθύντριας του 2ου Νηπιαγωγείου κ. Ειρήνης Μαυρίδου και των εκπαιδευτικών, ήταν γονείς, ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ κ. Χρήστος Μπασαγιάννης και γεωπόνοι της υπηρεσίας Πρασίνου του δήμου Φαρσάλων.