Να λειτουργήσει άμεσα Εμβολιαστικό Κέντρο για την αντιμετώπιση της πανδημίας στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων, ζητά ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου με επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ. Μάριο Θεμιστοκλέους.

Στην επιστολή του ο κ. Εσκίογλου τονίζει τα εξής: «Αξιότιμε κύριε Γενικέ, παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας για την ταχύτερη δυνατή λειτουργία Εμβολιαστικού Κέντρου στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων, δεδομένου ότι στην περιοχή του δήμου Φαρσάλων με πληθυσμό 20.000 κατοίκων και 52 διάσπαρτα χωριά, κατοικούν υπερήλικες πολλές φορές με μεγάλα κινητικά προβλήματα και έλλειψη προσώπων για υποβοήθηση, οι οποίοι αδυνατούν να διανύσουν αποστάσεις άνω των 150 χιλιομέτρων για να εμβολιαστούν. Συνεπώς προκύπτει ανάγκη και «Κινητής Μονάδας Εμβολιασμού» για εμβολιασμό στον τόπο κατοικίας τουλάχιστον όσων κατοικούν σε απομακρυσμένα χωριά, είναι των άνω των 80 ετών ή είναι ανάπηροι.

Επιπλέον των ανωτέρω προβλημάτων, την ανάγκη επίσπευσης της λειτουργίας του Εμβολιαστικού Κέντρου Φαρσάλων, ενισχύει και το γεγονός ότι η περιοχή μας έχει πληθώρα μη μόνιμων και μη καταγεγραμμένων κατοίκων.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία.»