Χθες Μ. Τετάρτη, 24 Απριλίου, έλαβε χώρα η τελετή παράδοσης – παραλαβής του συστήματος απονιτροποίησης σε γεώτρηση του σιδηροδρομικού σταθμού Φαρσάλων παραγωγής νερού 40μ3 ανά ώρα, από την εταιρία του Θεοφάνη Σπ. Τακούδη.
Οπως σημειώνεται από τη δημοτική αρχή "με τη λειτουργία του συστήματος επιτυγχάνεται η απομείωση των νιτρικών από το νερό ύδρευσης της πόλης και απέκτησε πλέον τιμές νιτρικών μηδενικές, με συνέπεια σε μείγμα με την υπόλοιπη παροχή των άλλων δυο γεωτρήσεων να αποκτά ποιοτικά χαρακτηριστικά και χαμηλές τιμές νιτρικών.
Ήδη από τη δεκαήμερη λειτουργία του συστήματος έχει επιτευχθεί εξαιρετική μείωση του επιπέδου των νιτρικών στο νερό. Αυτό άλλωστε δείχνουν και τα πρώτα αποτελέσματα των δειγματοληψιών ύδρευσης. Με αυτό τον τρόπο η ΔΕΥΑΦ προσφέρει ποιοτικότερες και αποτελεσματικότερες υπηρεσίες στους συμπολίτες μας και εκσυγχρονίζεται η λειτουργία της Υπηρεσίας μας.
Τέλος τονίζουμε ότι η λειτουργία του συστήματος απονιτροποίησης είναι έργο πνοής για όλους τους δημότες, οικιστές και επισκέπτες του Δήμου μας. Βελτιώνει ουσιαστικά τη παραγωγικότητα και τη ποιότητα παροχής ύδατος στους καταναλωτές και συμβάλει καθοριστικά στη βελτίωση της ποιότητας της δημόσιας υγείας."