Ο Δήμαρχος Φαρσάλων Άρης Καραχάλιος δέχθηκε την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, την εθιμοτυπική επίσκεψη των διευθυντών του αρχαιολογικού προγράμματος της Σκοτούσσας Gioacchino Francesco La Torre, Καθηγητού του Πανεπιστημίου της Messina και Σοφίας Καραπάνου, αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας.
Τους δύο διευθυντές συνόδευαν οι καθηγητές Lorenzo Campagna και Alessio Toscano Raffa και εκτός του Δημάρχου τους υποδέχθηκαν ο Αντιδήμαρχος Δημήτρης Μπαμπανίκας και η Ειδική Συνεργάτις Βάσω Κων. Νούλα, η οποία ανήκει, εξάλλου, στην επιστημονική ομάδα του αρχαιολογικού προγράμματος της Σκοτούσσας.
Το κλίμα της συνάντησης υπήρξε αδιαμφισβήτητα πολύ θερμό, δεδομένου των σχέσεων φιλίας και βαθιάς εκτίμησης ανάμεσα στους παρισταμένους. Συζητήθηκαν οι εξελίξεις στο ανασκαφικό πεδίο, καθώς η φετινή σεζόν ξεκίνησε στις 18 Σεπτεμβρίου και ήδη ολοκληρώνεται η τρίτη εβδομάδα ερευνών, προγραμματίσθηκαν τα περαιτέρω βήματα εξέλιξης του έργου και συζητήθηκε η προοπτική της διοργάνωσης μιας αρχαιολογικής έκθεσης για τη Σκοτούσσα, εκπαιδευτικού χαρακτήρα σε πρώτη φάση, αλλά και η έκδοση του πρώτου τόμου των πορισμάτων της μελέτης του έως τώρα ευρεθέντος ανασκαφικού υλικού.
Οι αρχαιολόγοι, για μια ακόμη φορά άδραξαν την ευκαιρία να εκφράσουν ενθουσιωδώς τις ευχαριστίες τους στον Δήμαρχο για την υποστήριξή του, υλικά και έμψυχα, στο έργο τους, δίχως την οποία το πρόγραμμα της Σκοτούσσας δεν θα μπορούσε ούτε να υλοποιηθεί, ούτε να εδραιωθεί και να προχωρήσει με τόσο γοργούς ρυθμούς, ενώ συνεχάρησαν τον Δήμαρχο για το νέο Χρυσό Βραβείο που κέρδισε ο Δήμος Φαρσάλων για το έργο του στον τομέα του Πολιτισμού.
Ανταλλάχθηκαν δώρα φιλίας. Ο Gioacchino Francesco La Torre πρόσφερε στον Δήμαρχο το βιβλίο με τίτλο «FINZIADE I – SCAVI SUL MONTE SANT' ANGELO DI LICATA (2003 – 2005)», που συνέγραψε με τον καθηγητή Fabrizio Mollo και ο Alessio Toscano Raffa πρόσφερε στον Δήμαρχο το βιβλίο με τίτλο «FINZIADE E LA BASSA VALLE DELL' HIMERA MERIDIONALE, VOLUME 1, LA "MONTAGNA" DI LICATA (AG)». Επίσης, προσφέρθηκε και το επίσημο ετήσιο μπλουζάκι της ανασκαφής. Ο Δήμαρχος τους πρόσφερε τις νέες εκδόσεις του Δήμου, τα λευκώματα «Τάκης Κυζερίδης, Μία Ξεχωριστή Ζωή» και «Η Μάνα Καππαδοκία και τα αλησμόνητα παιδιά της – Μνήμες Μικρασιατών Επαρχίας Φαρσάλων.