Μέσα από τη συνέχιση ενός προγράμματος αναδιοργάνωσης στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας και την επέκταση στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα επιχειρήσει ο εισηγμένος όμιλος να αναστρέψει τη ζημιογόνο πορεία του.

Η Επίλεκτος δραστηριοποιείται σε κερδοφόρους τομείς όπως στα εκκοκκιστήρια και στην ενέργεια μέσα από ένα μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο, ωστόσο το συνολικό αποτέλεσμα είναι ζημιογόνο επί σειρά ετών εξ’ αιτίας των απωλειών που καταγράφει ο κλάδος της παραγωγής νημάτων.

Ειδικότερα, στο τελευταίο κομμάτι αναφέρθηκε ο πρόεδρος της εισηγμένης Ευριπίδης Δοντάς στα πλαίσια της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης, μετά από ερώτηση μετόχου για το αν υπάρχει απόφαση αναστολής της παραγωγικής δραστηριότητας:

«Παρά τις μεγάλες προκλήσεις που υπάρχουν εντός και εκτός της χώρας, καταφέραμε να εξασφαλίσουμε πωλήσεις στο πλέον αξιόπιστο πελατολόγιο της Ευρώπης και παράλληλα να βελτιώσουμε την ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων μας. Επίσης, μειώσαμε ως ένα βαθμό το κόστος της ενέργειας και τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μια προσπάθεια που αν ευοδωθεί, θα μας οδηγήσει σε πρόσθετη σημαντική υποχώρηση του ενεργειακού κόστους τους επόμενους μήνες.

Επιπρόσθετα, επιταχύνουμε την αναδιάρθρωση της εταιρείας, κάτι που θα μας δώσει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε την παραγωγική μας δραστηριότητα μέσα στο 2017, ελπίζοντας σε βελτίωση επιδόσεων. Είμαι αισιόδοξος, ωστόσο αν δεν πετύχει το εγχείρημα τότε στο τέλος της επόμενης χρονιά θα κληθούμε να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις».

Ο κ. Δοντάς ωστόσο αναφέρθηκε και στις άλλες δραστηριότητες του ομίλου, όπως στο φωτοβολταϊκό πάρκο που παραμένει κερδοφόρο από το 2010 και στη νέα επένδυση παραγωγής βιοαερίου: «Η επένδυση ξεκίνησε και αφορά ένα από τα μεγαλύτερα project παγκοσμίως στο χώρο του. Η εξέλιξη είναι ικανοποιητική και η μονάδα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία μέσα στον Απρίλιο ή το Μάιο του 2017».

Η συγκεκριμένη επένδυση όχι μόνο αναμένεται να είναι κερδοφόρα, αλλά επιπλέον να προσδώσει έμμεσα οφέλη στην κλωστοϋφαντουργία (εκμετάλλευση θερμικής ενέργειας) και κυρίως στο περιβάλλον της Θεσσαλίας, μέσα από την οικολογική διαχείριση απορριμμάτων της ευρύτερης περιφέρειας.

Τέλος, ο κ. Δοντάς αναφέρθηκε στην ευνοϊκότερη πλέον συναλλαγματική ισοτιμία δολαρίου-ευρώ, καθώς επίσης και στην ευρύτερη ευρωπαϊκή πολιτική για στήριξη της βιομηχανικής παραγωγής στην Ευρωζώνη:

«Βασικός στόχος της Κοινότητας είναι έως το έτος 2020 το 20% του ΑΕΠ κάθε χώρας να προέρχεται από την μεταποίηση, όταν το ποσοστό αυτό στην Ελλάδα κυμαίνεται σήμερα μόλις στο 8%. Δεν είναι τυχαίο πως οι δανειστές και οικονομολόγοι όλων των εθνικοτήτων μας προτρέπουν να αναπτύξουμε τη βιομηχανία μας. Αν δεν γίνει αυτό, τότε η ελληνική οικονομία δεν έχει μέλλον και αν δεν αναπτύξουμε την κλωστοϋφαντουργία -έναν εξαγωγικό κλάδο, όπου η Ελλάδα είναι ο μόνος Ευρωπαίος παραγωγός της πρώτης ύλης- τότε ποια άλλη δραστηριότητα θα αναπτύξουμε;» αναρωτήθηκε ο κ. Δοντάς.

euro2day.gr