Στην ψηφιακή εποχή της εξυπηρέτησης των πολιτών μπαίνει ο Δήμος Φαρσάλων, 

μέσω της αρμόδιας υπηρεσίας των ΚΕΠ του Δήμου, καθώς συντονισμένα και ταχύτατα ολοκλήρωσε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες και εντάχθηκε στους δήμους της χώρας που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα «my ΚΕΡ Live» και θα εξυπηρετούν τους πολίτες μέσω βιντεοκλήσεων.

Η καινοτόμος αυτή υπηρεσία προσφέρεται από το κεντρικό ΚΕΠ του Δήμου Φαρσάλων (ΚΕΠ 0447), μέσω της ενιαίας ηλεκτρονικής πύλης του Δημοσίου Gov.gr, στην ηλεκτρονική διεύθυνση mykeplive.gov.gr

Η ψηφιακή πύλη mykeplive, αποτελεί ένα επιπλέον βήμα για την εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση πολιτών από τα στελέχη του ΚΕΠ του Δήμου. Από την ψηφιακή αυτή πύλη παρέχεται η δυνατότητα στους πολίτες για την υποβολή αιτημάτων προς τα ΚΕΠ και την εξυπηρέτησή τους επί πλήθους διαδικασιών, μεταξύ των οποίων και υπηρεσιών που αφορούν συγκεκριμένα την επιχειρηματική κοινότητα, αλλά και αριθμό υπηρεσιών που άπτονται της αρμοδιότητας των Δήμων.

Με την νέα αυτή υπηρεσία, πλήθος υποθέσεων που διεκπεραιώνονται από τα ΚΕΠ του Δήμου.

Ενδεικτικά αναφέρεται πως για ιδιώτες προβλέπονται 54 είδη αιτήσεων όπως μεταξύ άλλων η βεβαίωση μόνιμης κατοικίας, πιστοποιητικά από Πρωτοδικεία και Ειρηνοδικεία, ακόμη και ανανέωση κάρτας ανεργίας.

Σε ότι αφορά την εξυπηρέτηση επιχειρήσεων οι νέες υπηρεσίες αφορούν μεταξύ άλλων την έκδοση αντιγράφου ποινικού μητρώου, πιστοποιητικών περί μη πτώχευσης, ασφαλιστικών ενημεροτήτων και e-παράβολου.

Σε δήλωσή της, η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Σοφία Χατζηπλή τονίζει τα εξής: «Η είσοδος του δήμου Φαρσάλων και των υπηρεσιών του στη ψηφιακή εποχή προχωρά απρόσκοπτα και με γοργούς ρυθμούς. Η ένταξη του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών του δήμου Φαρσάλων στο πρόγραμμα «my ΚΕΡ Live» ανεβάζει τον πήχη στις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες. 

Όλα αυτά έρχονται σε μία ιδιαίτερη συγκυρία, καθώς λόγω των μέτρων προστασίας από την πανδημία, οι πολίτες έχουν όσο ποτέ άλλοτε την ανάγκη για εκ του μακρόθεν επικοινωνία και εξυπηρέτηση με τις δημόσιες υπηρεσίες. Εμείς συνεχίζουμε στο πλαίσιο αυτό και σχεδιάζουμε στο προσεχές διάστημα την παροχή περισσοτέρων υπηρεσιών από το δήμο προς τους πολίτες, μέσω της ιστοσελίδας του δήμου Φαρσάλων. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την προϊσταμένη του ΚΕΠ του Δήμου Φαρσάλων κ. Ιωάννα Κορλού και το προσωπικό του ΚΕΠ κ.κ. Πολυξένη Γκρίνια, Γεωργία Κατσίκα και Μαρία Σιούρη για την ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας σε σύντομο χρονικό διάστημα.»